SUA declară că Rusia nu poate câștiga în Ucraina, iar Moscova vede un război lung înainte

De Jurnalul Național Externe Politică 234 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
Rusia nu va obține o victorie militară în Ucraina și este puțin probabil ca forțele de la Kiev să respingă toate trupele ruse de pe teritoriul lor în curând, a declarat cel mai înalt oficial militar al Statelor Unite.

„Acest război, militar, nu va fi câștigat de Rusia. Pur și simplu nu este”, a declarat joi generalul Mark Milley, președintele șefilor de stat major al SUA.

Obiectivele strategice originale ale Rusiei, inclusiv răsturnarea guvernului de la Kiev, „nu sunt realizabile din punct de vedere militar”, a declarat Milley jurnaliştilor după încheierea unei întâlniri virtuale a zeci de ţări care sunt membre ale Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei, cunoscut şi sub numele de Ramstein. grup.

Există, de asemenea, sute de mii de soldați ruși în Ucraina, ceea ce ar face ca obiectivul Kievului de a recuceri întregul teritoriu pierdut de forțele Moscovei să fie puțin probabil „în termen scurt”, a spus Milley.

„Asta înseamnă că lupta va continua, va fi sângeroasă, va fi grea. Și la un moment dat, ambele părți fie vor negocia un acord, fie vor ajunge la o concluzie militară”, a spus el.

Evaluarea lui Milly se adaugă la o serie de prognoze că războiul din Ucraina pare să se prelungească, niciuna dintre părți nu fiind poziționată să câștige o victorie clară și nicio negociere nu are loc în prezent.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, un aliat cheie al președintelui Vladimir Putin, a mai spus că războiul Moscovei în Ucraina ar putea continua decenii.

Potrivit comentariilor publicate joi de agenția de presă rusă RIA, Medvedev a descris un conflict în desfășurare care implică ani de lupte cu Ucraina, presărați cu mulți ani de armistițiu înainte de reînnoirea luptei.

„Acest conflict va dura foarte mult timp, cel mai probabil zeci de ani”, a declarat Medvedev, citat de agenția de presă RIA, în timpul unei vizite în Vietnam.

„Atâta timp cât există o astfel de putere (la Kiev), vor exista, să zicem, trei ani de armistițiu, doi ani de conflict și totul se va repeta”, a spus Medvedev, acum vicepreședintele puternicei Securitate a lui Putin. Consiliu.

Cunoscut pentru că face în mod regulat comentarii dure asupra Ucrainei și a celor considerați dușmani ai Moscovei, Medvedev a spus la începutul acestui an că o înfrângere a Rusiei ar putea declanșa un război nuclear.

Tensiunile dintre Moscova și Washington continuă să crească pe măsură ce SUA se îndreaptă spre sprijin internațional și ajutor militar pentru Ucraina, inclusiv coordonarea aprovizionării cu arme din zeci de țări. Într-o aparentă schimbare politică, SUA au anunțat săptămâna trecută că vor sprijini acordarea Ucrainei de avioane de război F-16 avansate fabricate din SUA.

În total, susținătorii Ucrainei au oferit țării asistență de securitate de aproape 65 de miliarde de dolari, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, la conferința de presă de joi.

Fără „arme magice”

Joi, susținătorii Kievului „au discutat despre planurile de instruire a piloților ucraineni pe avioanele de luptă din a patra generație, inclusiv F-16”, a spus Austin, vorbind alături de Milley, menționând că „planificarea și executarea acestui antrenament va fi o activitate semnificativă”.

Austin a spus că miniștrii apărării olandez și danez lucrează cu SUA la pregătirea cu avionul de vânătoare pentru Ucraina și că Norvegia, Belgia, Portugalia și Polonia s-au oferit deja să contribuie la inițiativă.

În plus, el a spus că aliații vor înființa un fond pentru ca alte națiuni să poată contribui la efortul general.

Comentând despre avioanele de luptă F-16, Milley a avertizat că aceștia nu vor fi „arma magică”.

 

„Nu există arme magice” – nu F-16 sau alte arme, a spus el, menționând că 10 F-16 ar putea costa 2 miliarde de dolari, inclusiv întreținerea.

„Rușii au o mie de luptători din a patra și a cincea generație, așa că dacă ai de gând să contesti Rusia în aer, vei avea nevoie de o cantitate substanțială de luptători din a patra și a cincea generație”, a spus el.

Avioanele F-16 au un rol viitor ca parte a capabilităților aeriene ale Ucrainei, dar „va dura o perioadă considerabilă de timp pentru a construi o forță aeriană care să aibă dimensiunea și amploarea și scara care ar fi necesare”.

Sistemele de apărare aeriană sunt încă armele de care Ucraina are cea mai mare nevoie în efortul mai larg de a controla spațiul aerian, a spus el.

SUA sunt pe cale să anunțe un ajutor militar cu până la 300 de milioane de dolari suplimentar pentru Ucraina, compus în principal din muniție, au declarat doi oficiali agenției de presă Reuters.

Pachetul este de așteptat să conțină mai multe rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS) pentru lansatoarele HIMARS, precum și alte muniții.

Sursa – www.aljazeera.com

TAGGED: ,