Superstiții la Cazino: Mituri și Realități

De Continut Sponsorizat Publicitate Timp Liber 183 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
Orice fenomen care se bazează pe noroc va atrage practici bizare și inexplicabile, majoritatea căpătând valoarea de superstiție. Jocurile de noroc, după cum sugerează și numele, funcționează pe baza probabilităților, șansele de câștig fiind la voia întâmplare.

Așadar, de ce încearcă oamenii să găsească explicații unui fenomen care nu va fi niciodată predictibil? De ce își găsesc fel de fel de talismane și strategii pentru a controla norocul?

Aceste mituri legate de jocurile de noroc sunt în memoria noastră colectivă de extrem de mult timp, dinaintea apariției internetului și platformelor care să te învețe cum să joci, precum slotscalendar.

Articolul nostru te va introduce într-un scurt istoric al celor mai populare superstiții legate de jocurile de cazino, dar și care sunt explicațiile din spatele lor.

Superstiții cu numere

Unul dintre aspectele cel mai des asociate cu ideea de noroc este numerologia: felul în care atribuim funcții unor numere norocoase sau ghinioniste.

13

Pe departe cel mai popular număr ghinionist este 13, având această valoare în foarte multe culturi din jurul lumii. Deși ideea de „vineri 13”, printre alte asocieri, are origini mitologice și istorice, acest număr este considerat și norocos pentru alți jucători.

În contextul jocurilor de noroc, unii pariori tind să evite (sau să opteze pentru) parierea pe numărul 13 în activități precum jocul de ruletă.

Indiferent de felul în care oamenii asociază 13 cu ghinionul sau norocul, prezența în spectrul cultural transformă acest număr într-un element asociat aproape universal cu superstiția.

7

Fie că ești un fan al jocurilor de noroc și ai văzut o sumedenie de sloturi care asociază acest număr cu jackpot-ul, sau că ești un om care s-a întâlnit cu această cifră de nenumărate ori, reputația sa este pozitivă aproape în mod universal.

Conform unui studiu realizat de matematicianul Alex Bellos, numărul 7 este cel mai popular din întreaga lume.

Acest fapt nu este chiar atât surprinzător, ținând cont că numărul are și multe conotații religioase: 7 zile ale Genezei din Biblie, Kaaba din Mecca este înconjurată de musulmani de 7 ori în timpul pelerinajului, plus alte referințe la această cifră în religii precum budism și hinduism.

Fiind atât de asociat cu spiritualitatea și divinitatea atâtor oameni cu numeroase tradiții, nu e de mirare că pariorii asociază, în mod superstițios, acest număr norocului!

Amulete, talismane și alte obiecte norocoase

Fiecare dintre noi avem un anumit obiect, mai ales unul vestimentar, pe care-l asociem cu momente de succes din viața noastră. Fie că a fost un singur caz în care acel obiect ne-a acompaniat sau că au fost mai multe momente fericite, acel obiect norocos ne poate oferi un confort aparte.

Din acest motiv, numeroși fani ai jocurilor de noroc fac diferite corelații între obiecte norocoase și succes la zar, cărți, ruletă, sau manetă. Acestea pot fi obiecte asociate în mod universal norocului, nu doar cele cu încărcătură personală.

Așadar, de fiecare dată când vezi pe cineva purtând un accesoriu sau obiect vestimentar cu potcoava de cal, piciorul de iepure, sau trifoiul cu patru foi, situația este destul de clară: persoana respectivă crede în superstiția amuletelor norocoase!

Norocul legat de alte persoane

Partenerul norocos

Unii consideră că persoanele de jurul lor le pot transmite norocul lor de parcă e o energie care poate fi împărțită. Cazinourile sunt împânzite de pariori acompaniați de parteneri (sau partenere), prezența cărora fiind factorul care ar trebui să aducă succes.

La prima vedere, ai crede că prezența cuiva atrăgător lângă cineva de la masa de joc nu poate fi decât o formă de a împărtăși timpul și divertismentul împreună, sau chiar un mod de a distrage atenția competitorilor.

În mod surprinzător, foarte mulți jucători care-și consideră partenerii drept persoane norocoase tind să recurgă la opinia superstițioasă că persoana de lângă ei este cea care aduce victoria!

Norocul poate fi ori în dragoste, ori la cazinou – niciodată în ambele

Toată lumea a auzit, în diferite forme, cum că nu le poți avea pe toată în viață – ei bine, se pare că această maximă a fost transformată și într-o superstiție legată de jocuri de noroc.

După cum te-ai aștepta, mitul zice că te poți bucura ori de o relație iubitoare, ori de noroc la jocurile de noroc, însă niciodată simultan.

Cazurile sunt împărțite, iar această superstiție nu tinde să țină cont de standarde, așteptări și efortul altora!

Concluzie

Acum că am parcurs cele mai populare superstiții legate de jocurile în care voia sorții este cea mai importantă, ține minte un lucru: nu toate principiile și regulile acestei activități sunt mituri!

Așadar, alege să joci mereu responsabil pentru a-ți proteja bunăstarea, acest rezultat fiind cât se poate de real!