TBI Bank a înregistrat un profit net de 8,2 milioane euro

Foto: adevărul.ro
0 10

În primele şase luni din 2020, TBI Bank a înregistrat, un profit net consolidat de 8,2 milioane euro, cu 16% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, conform rezultatelor neauditate ale băncii pentru prima jumătate a anului 2020, informează banca printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Anul acesta, în pofida contextului actual dificil, TBI Bank a înregistrat creşteri peste media pieţei în majoritatea segmentelor de business. Activele au crescut cu 8% până la 504 milioane euro la sfârşitul lunii iunie.

În perioada de referinţă, TBI Bank a acordat credite noi în valoare de 150 milioane euro în ţările în care operează, credite care au contribuit la creşterea portofoliului consolidat până la 359 milioane euro. În acelaşi timp, depozitele TBI Bank au înregistrat un avans de 10% până la 312 milioane euro.

Având peste 500.000 de cereri de credit online şi offline în România şi Bulgaria şi 160.000 de împrumuturi acordate, în primele şase luni din anul 2020, TBI Bank se poziţionează printre liderii pieţei de creditare din zona Europa de Sud-Est.

Mai mult, prin platforma inovatoare Merchant Solutions, care oferă finanţare convenabilă la punctele de vânzare, în aceeaşi perioadă a lui 2020, au fost acordate aproape 110.000 de împrumuturi în valoare totală de 62 milioane euro.

Rata de adecvare a capitalului (CAR) a fost de 21,6% la finalul lunii iunie, iar rata de acoperire a necesarului de lichiditate (LCR) a fost de 381%.

„Atenţia noastră asupra execuţiei, abordarea responsabilă faţă de clienţi şi echipă, la care se adaugă un mix diversificat de canale şi produse, generează performanţe bune şi sustenabile în vremuri tulburi. TBI Bank a reuşit să se folosească de toate aceste componente pentru a obţine rezultatele solide din primul semestru şi pentru a fi pregătită să beneficieze de revenirea (sperăm că nu pe termen scurt) pe care o observăm în pieţele în care activăm. Performanţa financiară reală din primul semestru a depăşit estimările revizuite din aprilie, iar iulie şi august urmează aceleaşi tendinţe de <supraperformanţă>. Cu toţii muncim foarte mult pentru a menţine aceeaşi traiectorie până la finalul anului, dar şi în 2021”, a declarat Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank.

Înstituţia bancară TBI Bank vine în ajutorul consumatorilor, companiilor mici şi mijlocii şi comercianţilor, cu operaţiuni de creditare digitale şi fizice, care operează în Bulgaria, România, Germania, Suedia şi Polonia.

Face parte din 4Finance care este unul dintre cele mai mari grupuri europene de soluţii digitale de creditare adresate consumatorilor,astfel, TBI deţine o reţea formată din 300 de agenţii, o varietate de canale digitale şi parteneri care numără peste 10.000 de puncte de vânzare şi deserveşte peste un milion de clienţi. Numai anul trecut compania a acordat peste 500.000 de împrumuturi.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x