Teatrul ‘Luceafărul’ din Iasi, organizeaza spectacole in aer liber

22

La sfârşitul acestei săptămâni, la Bojdeucă, artiştii Teatrului pentru copii şi tineret „Luceafărul” din Iaşi se vor reîntâlni cu spectatorii, faţă în faţă, cu spectacole în aer liber.

Criticul Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului pentru copii şi tineret „Luceafărul” din Iaşi, a declarat, luni, că la acest sfârşit de săptămână reîntâlnirea dintre echipa de artişti şi public se va face în aer liber.

„Vor fi respectate toate regulile sanitare impuse de autorităţi, în curtea de la Bojdeuca lui Ion Creangă din Ţicău. Astfel, sâmbătă, de la orele 16,00, şi duminică, de la orele 11,00, pot fi vizionate două reprezentaţii cu ‘Ursul păcălit de vulpe’ după Ion Creangă. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului ‘Luceafărul’ sau de pe platforma www.bilet.ro. Preţul unui bilet este 12 lei. Spectatorii vor fi aşezaţi la distanţă de doi metri, membrii aceleiaşi familii pot să stea grupaţi. Spectatorii sunt rugaţi să aibă măşti şi substanţe dezinfectante. Pentru evitarea aglomerării, publicul este aşteptat cu cel puţin 15 minute înainte de începerea reprezentaţiei. Întrucât vor fi primii spectatori după pandemie, vor primi mici cadouri din partea teatrului”, a precizat Oltiţa Cîntec.

Activitatea de prezentare a spectacolelor teatrale s-a desfăşurat în mediul online, pe perioada stării de urgenţă cauzată de pandemia cu noul coronavirus. Cele aproape două luni de distanţare impusă au devenit un interval foarte plin, cu evenimente adaptate la noul context. Sub titlul „La distanţă, dar în continuare împreună!”, instituţia ieşeană pentru copii şi tineret a prezentat online 12 spectacole din arhiva artistică.

„Feedback-ul publicului a fost extraordinar, practic numărul de urmăritori pe reţelele de socializare şi pe canalul youtube dublându-se. O serie de concursuri au stimulat reacţiile fanilor sub forma unor mesaje scrise, desene, like-uri şi comentarii, fortificând legătura creatorilor cu publicul. În acelaşi demers de menţine a contactului strâns cu spectatorii, Teatrul ‘Luceafărul’ a pus la dispoziţie trailere ale propriilor spectacole pe post de suport video pentru activităţile desfăşurate acasă cu părinţii sau cu profesorii”, a spus Oltiţa Cîntec.

Astfel, ediţia a XIV-a a Festivalului de teatru şcolar „Hai la teatru!” s-a derulat online,tot în această perioadă, iar cele 52 de trupe participante fiind distinse cu premii acordate pe baza vizionării înregistrărilor video. Diplomele au fost livrate pe email.

„Săptămâna copiilor de toate vârstele”, un alt program derulat cu mare succes de cei de la Teatrul „Luceafărul” în perioada 26 mai – 1 iunie a fost  cu videoclipuri realizate de actori utilizând mijloace de expresie foarte variate, precum storytelling, teatru de obiecte, de umbre, teatru de hârtie, animaţie. În plus, spectatorii au avut ocazia să vizioneze un film-surpriză, „Şi noi am fost copii”, cu echipa artistică a Teatrului „Luceafărul” în copilărie şi în prezent.

„A fost o provocare această scoatere forţată din zona obişnuinţelor profesionale, care ne-a stimulat creativitatea în formule specifice artei teatrale. Legăturile cu publicul s-au ranforsat, reatestând capacitatea artiştilor noştri de a se reinventa şi de a dezvolta relaţia emoţională cu publicul tânăr căruia i se adresează”, a precizat Oltiţa Cîntec.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata