Thailanda renunță la unele reguli de intrare în țară pentru turiști

Autoritățile din Thailanda au hotărât să relaxeze măsurile anti-COVID pentru a ușura intrarea în țară a turiștilor. Mai mult decât atât, se va renunța la obligativitatea privind purtarea măștii de protecție în spațiile publice, notează Reuters.

Astfel, Thailanda a informat vineri că va renunța la procesul de preînregistrare mult criticat pentru vizitatorii străini și nu va mai impune purtarea măștilor de protecție. Decizia a fost luată în urma scăderii numărului de cazuri COVID-19.

De asemenea, sistemul „Thailand Pass”, prin care turiștii străini trebuie să ceară aprobarea prealabilă a autorităților thailandeze, va fi eliminat de la data de 1 iulie, a spus presei ministrul turismului Pipat Ratchakitprakan, eliminând una dintre ultimele restricții de călătorie rămase în țară.

În plus, Thailanda este una dintre cele mai populare destinații de călătorie din lume, însă companiile de turism s-au plâns mult timp că solicitarea ca străinii să prezinte mai multe documente – de la certificate de vaccin până la asigurări medicale și rezervări de hoteluri – împiedică redresarea sectorului.

Thailanda a fost vizitată de circa 40 de milioane de persoane în anul 2019, însă anul trecut a primit mai puțin de 1% din acest număr, în pofida renunțării la unele restricții.

Grupul de lucru pentru coronavirus a mai spus vineri că folosirea măștilor de față nu va mai fi obligatorie începând de luna viitoare, dar a recomandat oamenilor să le poarte dacă se află în medii aglomerate sau dacă suferă de probleme de sănătate.

Thailanda a avut peste 30.000 de decese cauzate de COVID-19, însă a stăpânit focarele, având o rată de vaccinare de peste 80%.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata