Top 5 ustensile pentru manichiură

Felul în care o femeie își îngrijește unghiile spune multe despre ea. Chiar dacă obișnuiești să îți faci manichiura la salon frecvent, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să ai acasă propria trusă de manichiură. Pentru ca unghiile tale să arate mereu bine, chiar și atunci când nu ai timp să mergi la salon, în trusa ta de manichiură ar trebui să se regăsească câteva instrumente esențiale.

Când îți faci manichiura acasă este important să ai produsele necesare, de la ojă pentru manichiura preferată până la tratamente speciale pe care le aplici pe unghii pentru a le menține sănătoase, dar la fel de important este să ai și instrumentele potrivite. Într-o trusă de manichiură obișnuită ar trebui să se regăsească o forfecuță, nelipsita pilă de unghii, un buffer și cleștele pentru cuticule.

Forfecuța de unghii

Forfecuța pentru unghii este ustensila esențială din orice trusă de manichiură și pedichiură. În unele cazuri aceasta este înlocuită și cu clasică unghieră, însă rezultatele nu sunt aceleași. Tăierea unghiilor la intervale regulate de timp este importantă pentru a le menține sănătoase, pentru a le scurta rapid și ușor sau pentru a da unghiilor o formă nouă. Forfecuța de unghii trebuie să fie în permanență curată și foarte bine dezinfectată. Forfecuța de unghii trebuie folosită cu atenție atunci când îți scurtezi unghiile – ai grijă să nu tăi prea mult pentru a nu atinge partea sensibilă care este patul unghiei, evitând astfel apariția unor infecții.

Pila de unghii

Pila de unghii este un alt instrument important care nu lipsește din nicio trusă de manichiură, fie ea profesională sau o trusa obișnuită, folosită zi de zi. În principal, pila de unghii este folosită pentru rotunjirea colțurilor unghiilor sau pentru a finisa vârfurile astfel încât să fie fine. Pila de unghii este folosită și pentru a da forma unghiilor. Există multe tipuri de pile de unghii dintre care poți alege de la pile simple, metalice până la pilele electrice folosite pentru manichiuri elaborate. Înainte de a folosi pila de unghii ai grijă că unghiile să fie bine uscate, folosirea pilei atât timp cât unghiile sunt ude poate duce la exfolierea acestora.Ține pila de unghii în unghi de 45 de grade și începe dintr-un colț al unghiei mergând spre centru.

Clește pentru unghii și cuticule

Cuticulele unghiilor nu ar trebui tăiate, aceasta este o recomandare pe care o fac cei mai mulți specialiști, însă uneori când se adună un exces mult prea mare de piele în jurul cuticulei acesta se poate îndepărta ușor cu ajutorul unui clește pentru unghii și cuticule. Cleștele pentru unghii și cuticule este un instrument excelent pentru a tăia cu precizie unghiile încarnate. Odată ce cuticulele sunt împinse spre interior, dacă există piele moartă în jurul patului unghiei, se poate folosi tot acest clește pentru a o îndepărta. Folosește o mișcare în sus pentru a înlătura pielea moartă și îndepărtează-o de unghie.

Instrument pentru îndepărtarea cuticulelor

Cuticulele necesită o atenție și o îngrijire deosebite pentru a nu se usca și descuama. Un instrument pentru a împinge cuticulele spre baza unghiei nu ar trebui să lipsească din nicio trusă de manichiură. Pentru cele care nu au probleme deosebite cu cuticulele sau o sensibilitate mai mare, instrumentul metalic pentru cuticule este opțiunea perfectă. În cazul în care cuticulele sunt mai sensibile, se pot folosi instrumentele de plastic sau din lemn de trandafir. Acest instrument de manichiură se folosește foarte simplu, împingând cu vârful acestuia cuticulele spre interiorul unghiei, folosind mișcări delicate, instrumentul pentru îndepărtarea cuticulelor se păstrează cât mai curat și trebuie dezinfectat după fiecare utilizare pentru a evita eventuale infecții.

Buffer de unghii

Rolul bufferului este acela de a da unghiilor un aspect uniform și consistent. Acest instrument șlefuiește delicat unghia îndepărtând orice impuritate pentru a rezulta o bază cât mai fină. Dacă unghiile au un aspect tern și lipsit de strălucire acest instrument le redă aspectul natural și o prospețime deosebită. Înainte de a folosi buffer pe unghii ai grijă ca acestea să fie uscate și curate. Ca și în cazul pilei de unghii, bufferul se folosește cu mișcări delicate într-o singură direcție. Nu exagera însă cu utilizarea acestui instrument, pentru că poate provoca subțierea patului unghiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata