Trailerul documentarului ”Totally Under Control”, despre răspunsul administraţiei Trump la COVID-19

Foto: alephnews.ro
0 0

Regizorul Alex Gibney a lansat vineri primul trailer al documentarului „Totally Under Control”, cea mai recentă creaţie a sa, care examinează răspunsul preşedintelui Donald Trump la pandemia de COVID-19, informează DPA.

Astfel, acel teaser a fost dat publicităţii, la scurt timp după ce preşedintele american a anunţat, că el şi prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, au contractat noul coronavirus.

În opinia lui Alex Gibney, filmul se prezintă drept „relatarea completă despre incompetenţa, corupţia şi negarea de care a dat dovadă administraţia Trump în faţa pandemiei globale” şi analizează modul în care Casa Albă a gestionat pandemia şi eforturile lui Trump de a o minimiza, punând în contrast răspunsul Statelor Unite cu cel al Coreei de Sud.

„Pe 20 ianuarie 2020, SUA şi Coreea de Sud au descoperit amândouă primele cazuri de COVID-19”, se arată în sinopsisul documentarului. „Cu toate acestea, nouă luni mai târziu, noul coronavirus a dus la moartea a peste 200.000 de americani şi a provocat daune economice uimitoare, în timp ce în Coreea de Sud nu au existat restricţii semnificative şi, la o populaţie urbanizată de 51 de milioane de locuitori, s-au pierdut doar 344 de vieţi. Unde am greşit?”, precizează sinopsisul peliculei.

Potrivit trailerului, documentarul a fost realizat în secret în ultimele cinci luni, pe baza interviurilor luate de Alex Gibney şi de co-regizorii Ophelia Harutyunyan şi Suzanne Hillinger cu oameni de ştiinţă, profesionişti din domeniul medical şi oficiali guvernamentali.

În contextul regizoral Alex Gibney a câştigat premiul Oscar pentru film documentar în 2007 cu „Taxi to the Dark Side” şi a făcut valuri cu documentarele sale despre Scientologie („Going Clear”) şi scandalul Theranos, („The Inventator”). Regizorul este cunoscut şi pentru serialul „Salt, Fat, Acid, Heat”, produs de Netflix.

Aşadar „Totally Under Control” va fi lansat pe 13 octombrie pe Apple TV +, iTunes, Amazon, FandangoNow, Google Play, YouTube, Vudu şi alte servicii digitale la cerere. Iar Hulu va transmite filmul pe 20 octombrie.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata