Tranzacţia de vânzare a TeraSteel şi Wetterbest a primit avizul Autorităţii pentru Concurenţă a Comisiei Europene

0 105

Marţi 12-01-2021, Comisia Europeană a avizat tranzacţia prin care TeraPlast vinde companiile TeraSteel şi Wetterbest către Grupul Kingspan, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Pentru finalizarea tranzacţiei mai este necesară primirea avizului din partea Comisiei pentru Protejarea Concurenţei din Serbia. Grupul estimează că va primi acest aviz la jumătatea lunii februarie şi, după primirea avizului din partea autorităţilor sârbeşti, va fi stabilită şi plătită valoarea tranzacţiei, se menţionează în raport.

Încă din data de 24 iulie 2020, Grupul TeraPlast a anunţat vânzarea diviziei Steel către Kingspan Group. Divizia Steel a Grupului cuprinde liniile de afaceri operate prin TeraSteel SA (România), TeraSteel D.O.O. (Serbia) şi Wetterbest SA (România).

Dar şi alte două tranzacţii ale Grupului TeraPlast aşteaptă avizul de la Consiliul Concurenţei din România. Acestea vizează vânzarea liniei de business profile de tâmplărie a TeraPlast SA, respectiv achiziţia pachetului majoritar al producătorului de ambalaje flexibile Somplast SA.

În contextul companiei, începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA – compania mamă a Grupului TeraPlast – este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti – BET – şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relaţia cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obţinut nota maximă, 10.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata