Trasaturi pe care le mostenim genetic

In comparatie cu oamenii de stiinta care, la momentul actual inca nu ne pot spune cu precizie, cat din personalitatea unei persoane este determinata de mediul in care a crescut si cat este determinata de gene, specialistii ne dezvaluie care sunt trasaturile de character si trasaturile fizice pe care le mostenim de la parinti.

In ceea ce priveste impusivitatea, specialistii spun ca aceasta trasatura poate fi mostenita, chiar daca “genele impulsivitatii” nu exista. Copiii persoanelor impulsive sunt mia predispusi sa se comporte asemeni parintilor lor. Bineinteles, ca exista situatii in care impulsivitatea se datoreaza mediului in care a crescut. De exemplu, vede reactia unui parinte sau a ambilor si incearca sa ii copieze.

Specialistii ne dezvaluie ca agresivitatea nu se datoreaza mediului in care copiii au crescut, sau a educatiei primate. Pur si simplu acestia au descoperit acea “ gena a agresivitatii” care face ca o persoana sa devina agresiva si sa aiba un comportament riscant pentru cei din jurul ei.

Clinodactilia, defectul care face ca degetul mic sa fie curbat, ii determina pe oamenii de stiinta sa afirme ca aceasta trasatura este de cele mai multe ori mostenita genetic.

Genele pentru traiul la altitudine

Una din problemele vietii la altitudine sunt o reprezinta presiunea atmosferica scazuta si nivelul redus al oxigenului. O persoana care si-a petrecut intreaga viata la campie si apoi merge la munte, unde altitudinea este una inalta se va confrunta cu o crestere a numarului de celule rosii din sange, celule responsabile de transportul sangelui, ceea ce determina igrosarea sangelui, iar in timp poate provoca afectiuni cardiace.

Predispozitia de a te ingrasa

Un alt aspect care depinde mult de genele tale este indicele de masa corporal, iar cercetatorii sustin ca aproximativ 70% in ceea ce priveste diferetele de masa corporala dintre oameni sunt cauzate de ADN. De exemplu, o persoana care este predispusa sa creasca in greutate, iar genele sunt cele care ar favoriza acest aspect, are sanse mari ca in timp sa devina supraponderala, insa acest lucru nu este obligatoriu, mai ales daca regimul alimentar este unul adecvat si urmeaza o regula simpla de a arde mai multe calorii decat mananca.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata