Un avion nu a putut ateriza la Iaşi, din cauza vântului puternic

A fost panică la bordul unui avion care ar fi trebuit să aterizeze la Iaşi. Astfel că, cursa Londra-Iaşi, cu circ 200 de pasageri la bord, printre care şi 10 copii, a survolat aeroportul timp de 40 de minute, până când pilotul a hotărât să renunţe la manevră. Toate astea din cauza vântului puternic, în cele din urmă aeronava a fost redirecţionată către Bacău, unde a aterizat în siguranţă.

Așadar, un avion care zbura ieri pe ruta Londra – Iaşi, a aterizat de urgență pe aeroportul George Enescu din Bacău, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

În plus, după 40 de minute de survol deasupra Iaşiului, pilotul a hotărât să întoarcă aeronava din drum. În tot aceast timp, la bord, călătorii au intrat în panică.

„Din cauza vântului puternic, o aeronavă ce venea din direcţia Luton nu a putut ateriza pe  pista de la Iaşi, la ora programată – 13.25. Timp de 40 de minute, avionul s-a rotit deasupra oraşului, în incercarea de a ateriza în condiţii de siguraţă. Nu a reuşit, aşa că singura soluţie a pilotului a fost redirecţionarea aeronavei pe aeroportul din Bacău”, a precizat  Elena Troia, purtător de cuvânt Aeroportul Internaţional Iaşi.

Din declarațiile pasagerilor, au fost turbulențe pe tot parcursul zborului.

„Ne-am învârtit deasupra Iașului timp de o oră. Au fost multe turbulențe, cineva a leșinat. Este o furtună aici. Am aterizat la Bacău”, a declarat unul dintre pasageri, conform aloiasi.ro.

Sursa: antena3.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata