Un celebru sportiv rus a primit ordinul de încorporare

Vladimir Mineev, un sportiv rus, a primit ordinul de încorporare de la biroul militar de recrutare după anunțarea mobilizării parțiale în Rusia.

Astfel că, după moartea fratelui său mai mic în războiul dintre Rusia și Ucraina, Vladimir Mineev, luptător de MMA și kickboxing, a primit ordinul de încorporare, după ce, în data de 21 septembrie, Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în țară.

„Am primit ordinul, mă duc în zilele următoare la centrul militar de recrutare. Dar nu voi alerga. Iau ordinul, mă duc acolo și apoi așa cum decide patria. Mă încarez în prima categorie, sunt parașutist și înțeleg că sunt puțini parașutiști”, a precizat campionul AMC Fight Nights, citat de Ziare.com.

În urmă cu o lună, fratele mai mic al lui Vladimir, Pyioitr, și-a pierdut viața în timpul războiului.

De asemenea, acesta a postat pe contul de Instagram un videoclip în memoria fratelui său, alături de un mesaj emoționant. „În memoria lui Pyiotr. Un frate umil, decent și credincios. A fost întotdeauna alături de mine. Este trist că lururile au luat o astfel de întorsătură.”

În plus, anunțul mobilizării a declanșat proteste împotriva războiului în întreaga țară, care au fost oprite de poliție. Aproape 1.472 de protestatari au fost reținuți din mai multe orașe, conform grupului independent de monitorizare a protestelor OVD-info.

După ce miercuri a fost anunțată mobilizarea, la Kremlin a început să se vorbească despre închiderea granițelor pentru bărbații care pot fi mobilizați. Discuțiile au început atunci când Serviciul Federal de Securitate (FSB) a primit informații cu privire la numărul de bărbați care părăsesc Rusia.

Mai multe înregistrări video indică cum bărbații fug din țară pentru a nu fi recrutați,  cozi lungi fiind formate la punctele de frontieră  terestră cu mai multe state  vecine.

Potrivit ofocialului Gărzii de Frontieră finlandeză, Matti Pitkäniitty, peste 8.500 de cetățeni ruși au călătorit sâmbătă în Finlanda. Numărul a fost cu 62% mai mare față de săptămâna trecută, a mai adăugat Pitkäniitty pe Twitter.

Potrivit oficialului, coada de la punctul de trecere a frontierei Vaalimaa a atins lungimea de 546 de metri, duminică.

Sursa: româniatv.net
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata