Un detergent lichid sau pudră?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 124 citiri
4 min citire
 

Igiena este unul dintre cele mai importante lucruri când vine vorba de viața de zi cu zi. Majoritatea românilor obișnuiesc să aibă diferite alegeri când vine vorba despre curățarea hainelor, mulți folosesc detergent lichid sau pudră, însă nu știu care este mai recomandat dintre cele două produse.

Care detergent este mai bun dintre cele două?

Dacă vrei ca hainele tale să aibă un aspect imaculat, trebuie să alegi cu grijă produsele pentru spălarea acestora, iar în cazul în care te-ai întrebat care este cel mai bun dintre detergentul lichid sau detergentul pudră, este bine să ştii că atunci când cumperi un detergent bun, hainele tale vor fi ca noi și nu se vor deteriora pe măsură ce le bagi în mașina de spălat. Ele vor ieși curate și nu își vor pierde din intensitatea culorilor.

Astfel, detergentul tip pudră este mai ușor decât cel lichid și are un ambalaj mai ușor, ceea ce îl face mai puțin costisitor la transport.

Acesta este unul dintre motivele pentru care detergentul de rufe lichid este mai scump decât cel pudră.

Dar, când vina vorba despre comoditate, detergentul lichid câștigă în fața pudrei, deoarece este ușor de măsurat și de turnat în recipientul mașinii de spălat, la fel și cu pernițele umplute cu detergent lichid.

De regulă, detergentul pudră este ambalat în general în cutii voluminoase și trebuie turnat într-un dispozitiv de măsurare separat, iar asta duce cu ușurință la vărsare și irosirea produsului, pe lângă mizeria de lângă mașina de spălat.

Astfel, detergenții pudră sunt mai buni la îndepărtarea petelor de iarbă, murdărie și sânge, în timp ce detergenții lichizi sunt mai eficienți la îndepărtarea grăsimii și a uleiului.

Chiar și așa, detergentul lichid primește un ușor avantaj în această categorie pentru ușurința de utilizare la tratarea prealabilă a petelor, iar lichidele pot fi turnate mai ușor direct pe pată.

De asemenea, detergentul pudră trebuie amestecat cu apă, înainte de a-l aplica pe pată.

Care sunt avantajele și dezavantajele la aceste două produse

Detergentul lichid, una dintre cele mai populare opțiuni de spălare a rufelor în zilele noastre, vine cu o mulțime de caracteristici pozitive, dar și negative. El se poate folosi mai ușor pentru spălarea manuală și se dizolvă în apă la orice temperatură.

Poate fi folosit pentru pretratarea sau tratarea petelor și este excelent la îndepărtarea petelor uleioase.

Totuși, când vine vorba despre ecologie nu este neapărat recomandat, din cauza deșeurilor de plastic și a conținutului de apă.

Detergentul pudră poate fi o opțiune de modă veche, dar are încă o mulțime de avantaje.

Este mai ușor de măsurat decât cel lichid, de asemenea, este foarte bun la îndepărtarea petelor de noroi sau murdărie, și totodată, este mai ecologic și mai eficient din punct de vedere al costurilor.

Însă acesta nu se dizolvă la fel de bine în apă rece, fiind mai greu de folosit și pentru pretratament, dacă nu formezi o pastă cu apă.

De asemenea, poate lăsa reziduuri în mașina de spălat sau pe haine. Astfel, avantaje și dezavantaje există la orice tip de produs de curățenie, însă recomandat pentru eficiența hainelor este detergentul lichid.

 

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,