Un primar din judeţul Alba a fost găsit spânzurat

5 min citire

Inrolare trafic.ro
Tragedie în România, după ce un primar a fost găsit fără suflare.  Edilul unei localități și-a pus capăt zilelor, spre uimirea tuturor localnicilor și a familiei. Nimeni nu se aștepta la asta, toată lumea este în stare de șoc.

Un edil și-a pus capăt zilelor

Primarul comunei Vințu de Jos a fost găsit fără suflare la data de 16 aprilie, chiar într-o anexă din gospodăria sa. Din primele informații, acesta și-ar fi pus capăt zilelor prin spânzurare, spre uimirea tuturor celor care l-au cunoscut.

La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17:30, un apel la 112 către Inspectoratul de Poliție Alba a semnalat faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat în anexa locuinței sale. Cercetările la fața locului sunt în curs de desfășurare, dar, în primă instanță, s-a stabilit că acesta și-a pus capăt zilelor.

În informaţiile poliţiei, „La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 17,30, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost sesizat prin 112, cu privire la faptul că un bărbat de 57 de ani, din Vinţu de Jos, a fost găsit, spânzurat, într-o anexă a locuinţei sale. Cercetarea la faţa locului este în desfăşurare”, anunţă Poliţia Alba.

Bărbatul era căsătorit și avea și copii, însă familia nu observase că are vreo stare ciudată sau astfel de gânduri. Primarul Petru Barbu intenționa să candideze din nou ca reprezentant al PNL, după ce câștigase și alegerile din 2020.

Din punct de vedere profesional era un edil iubit și mulți îi dădeau șanse că va câștiga și acest scrutin. Oamenii îl apreciau și spun că l-ar fi susținut și de data aceasta.

De aproximativ o lună de zile, Petru Barbu le-a spus colegilor de partid că are probleme la picior și că se tratează la o clinică din Sibiu. De câteva zile, însă, acesta nu a mai răspuns la telefon și toată lumea începuse să se îngrijoreze, deși unii credeau că este în spital.

În afirmaţiile sale, ”Un copil de nota zece, nu știu ce l-a determinat să facă așa ceva. Nu l-am mai văzut de o lună, am auzit că ar fi fost la spital, de o lună nu l-am mai văzut”, a spus un vecin.

Edilul avusese probleme cu legea

Pe 16 octombrie 2023, Petru Ioan Barbu a fost trimis în judecată, alături de un administrator de firmă, sub acuzațiile de abuz în serviciu, fals și uz de fals. Această acțiune legală a survenit ca rezultat al unei anchete publice desfășurate de procurori în anul 2021.

După ce cazul a avansat la stadiul de măsuri și excepții, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au respins rechizitoriul și l-au returnat procurorilor în data de 10 aprilie 2024. Această decizie a determinat necesitatea procurorilor de a reanaliza și, eventual, de a îmbunătăți dosarul pentru a continua procesul penal împotriva primarului.

Aşadar, ”Admite în parte cererile şi excepţiile invocate de către inculpaţii (…), BARBU PETRU(…) constată neregularitatea rechizitoriului nr. 235/P/2023 din data de 12.10.2023 emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba privind pe inculpaţii: 1. BARBU PETRU IOAN, trimis în judecată pentru săvârși irea infracțiunilor de: – abuz în serviciu,(…) , în formă continuată (5 acte materiale) (…) – fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale) (…) dispune comunicarea prezentei încheieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în vederea remedierii neregularităţilor constatate în actul de sesizare în termen de 5 zile de la data comunicării, procurorul urmând a comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”, se arată în soluția pe scurt.

Ziarul Unirea scrie că primarul avea un dosar penal, dar instanța preliminară a respins rechizitoriul și, indirect, a respins probele acuzării.

Astfel, „Edilul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni: abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, fiind invocat un prejudiciu în valoare de 400.000 de lei. Alături de acesta, au fost deferiţi instanţei un administrator persoană fizică şi firma deţinută de acesta”, notează publicația.

Sursa – playtech.ro