Un vlogger român arată urmăritorilor săi în orașul din România unde se trăiește cel mai bine

De Jurnalul Național Actuale Călătorii 133 citiri
5 min citire
 

Un vlogger român și-a propus să le arate urmăritorilor săi cum mai arată Oradea, dar și alte lucruri pe care oamenii ar trebui să le știe, mai ales dacă vor să viziteze acest oraș.

În fiecare vară, în Cetatea din Oradea se organizează Festivalul Medieval cu participanți veniți din toate colțurile lumii, la începutul lunii august, despre care nu mulți români știu.

Totuși, ca în fiecare oraș, există și mici neplăceri care îi pot întâmpina pe turiștii iubitori de aventură, însă totul se rezolvă cu un desert pe măsură pe străzile din Oradea. Dacă vrei să afli și ce local este renumit printre turiști și la ce prețuri să te aștepți, în caz că vrei să vizitezi acest oraș, vezi în rândurile de mai jos!

Cel mai ieftin oraș din România

Bistrițeanul care a ales să le arate urmăritorilor, dar și curioșilor de pe internet, un oraș renumit în România a părut încântat de timpul petrecut în Oradea. Însă a oferit și câteva sfaturi cu privire la un lucru foarte important, și anume, desfășurarea festivalurilor din țară.

Acesta spune că, ar trebui impuse niște taxe, tocmai pentru că munca oamenilor ar trebui răsplătită. În calitate de organizator de evenimente, consideră că ceea ce a ieșit din mâinile orădenilor este demn de răsplată și multe laude.

Fiind prezent la Festivalul Medieval din Oradea, acesta a rămas impresionant de creațiile românilor, dar și a străinilor veniți în țară pentru a susține tradițiile medievale în continuare.

Astfel, „Cetatea e minunată, e un Festival genial, cu oameni de pe toate continentele care fac diferite activități, tot ce înseamnă prelucrare, piese făcute de mână, inclusiv jocuri pentru copii. Picioroange făcute de mână de oameni talentați, am văzut ceva altfel în comparație cu alte părți din România.

Mi se pare că sunt organizate aici la nivel super bun, la mine în Bistrița mi se pare că ar putea fi organizate mai bine cu banii cetățenilor. Un lucru cu care aș fi fericit ar fi să nu mai fie gratuit pentru nimeni și să se plătească un bilet fie el și modic, fie 5 lei, 10 lei. Ca să încurajeze oamenii să înțeleagă că asemenea activități trebuie plătite, răsplătite.

Asta o spun din postura de organizator a unor evenimente și am văzut ce se întâmplă în asemenea contexte, deci m-ar bucura să văd inițiativa asta. Am făcut o oprire la ”Piața Nouă” să degustăm produsele de aici, recomandările au fost incredibile și locul tot incredibil arată”, a povestit bistrițeanul.

Prețurile din Oradea l-au surprins pe vlogger

Aici, prețurile l-au surprins pe vlogger, care consideră că Oradea este un oraș în care poți avea un trai decent. Pe lângă frumusețea locului, a rămas impresionat de mâncarea orădenilor, diversitate și prețul preparatelor din restaurante celebre.

Un burger clasic costă 35 de lei, prețurile la burgerii de la renumitul restaurant ”Piața Nouă” pornesc cam de la 35 de lei la aproximativ 47 de lei. Prețurile sunt în funcție de preparate, însă sunt cam pentru orice buzunar, deși un antricot de vită costă cu puțin peste 100 de lei, fiind una dintre cele mai scumpe cărnuri, aripioarele de pui marinate în sos chilli, de exemplu, costă 18 lei, iar frigăruile 19 lei.

Cât despre desert, acestea au prețuri ca în București, poate chiar mai ieftine. Un cheescake cu cireșe are prețul de 21 de lei, prăjitura Pavovla 21 de lei, iar budinca de chia și zmeură are prețul de 22 de lei. Deci, poate puțin mai ieftine decât în unele cofetării din București, deși ”Piața Nouă” este un local renumit printre orădeni și turiști.

Aşadar, „În Cluj nu am găsit o chestie de genul, și burgerul o nebunie. A fost foarte, foarte bun, și deserturile sunt foarte bune, iar prețurile chiar sunt ok. Cred că vă place să vedeți asemenea clădiri, dar există și peisaje în care totul este săpat, multe locuri unde sunt lucrări…

Așa se vorbește și în Cluj și Bistrița, oamenii spun că totul e săpat, că nu știi pe unde să mai calci, parcă totul arată ca după război, dar cam asta e ceea ce trebuie făcut, ca să ne bucurăm de zonele alea că or să arate frumos. Cu cât suntem mai atenți la a păstra, o să ne bucurăm mai mult de lucruri”, a mai explicat vloggerul.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,