Una dintre cele mai rare feline din lume

41

O subspecie de ghepard aflată pe cale de dispariţie, Ghepardul saharian, a reapărut în Parcul cultural Ahaggar din regiunea Tamanrasset, aflată în sudul extrem al Algeriei, potrivit unui anunţ făcut de reprezentanţii Parcurilor culturale algeriene, informează miercuri AFP.

Actual, este una dintre cele mai rare din lume, această felină, dispăruse din regiune de peste zece ani.

Salah Amokrane spune ca un exemplar de ghepard saharian a fost observat recent de către echipe de cercetători din cadrul Parcului cultural Ahaggar (Onpca), situat la 2.000 de kilometri sud de capitala Alger, a precizat luni un responsabil al parcului pentru agenţia de presă oficială APS.

Astfel, Amokrane a făcut aceste dezvăluiri cu ocazia prezentării unui scurtmetraj documentar despre misiunile de cercetare ştiinţifică şi a unor imagini cu acel ghepard, filmate la Atakor, în centrul Parcului Ahaggar, al doilea parc naţional ca mărime din Algeria.

Ghepardul saharian, originar din deşertul Sahara şi din Sahel, este inclus pe Lista roşie a speciilor pe cale de dispariţie de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN).

În 2012, specialiştii din cadrul UICN estimaseră la 37 numărul acestor feline în Algeria.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata