Unde se depozitează ceapa pentru a rezista mai mult?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 151 citiri
4 min citire
Știm cu toții că ar trebui să consumăm mai multe produse proaspete și să ne gătim mesele acasă. Dar poate fi greu când deschizi frigiderul și dulapurile și constați că alimentele pe care le-ai cumpărat în urmă cu doar câteva zile au început deja să se strice. Așa că, ne-am gândit să-ți atragem atenția asupra modului în care depozitezi ceapa și unde se ţine pentru a rezista mai mult.

Depozitarea greșită a legumelor și a fructelor, poate fi dăunătoare

Este o mare problemă în cazul fructelor și legumelor proaspete, dar există măsuri pe care le puteți lua pentru ca produsele să reziste mai mult, depozitându-le corespunzător.

Se spune că majoritatea produselor parcurg distanțe lungi înainte de a ajunge la noi pe masă. Fructele și legumele pot fi expuse la bacterii dăunătoare sau la alți contaminanți de-a lungul drumului.

Acest lucru este valabil atât pentru alimentele organice și fără pesticide, cât și pentru produsele convenționale. Chiar și alimentele care arată și au un gust atrăgător pot fi contaminate.

Pentru a evita contaminanții dăunători, trebuie să spălăm întotdeauna produsele înainte de a le mânca. Nu este nevoie să folosm  săpun sau săpunuri comerciale pentru a face acest lucru, ci pur și simplu să folosim apă.

Deși este important să spălați produsele înainte de a le mânca, este mai bine să le depozităm nespălate. Prea multă umiditate poate face ca fructele și legumele să se strice rapid.

Ai depozitat ceapa într-un mod greşit până acum

Un element pe care mulți dintre noi nu îl depozităm în mod corect este ceapa. Experții în alimentație susțin că ceapa are nevoie de un loc răcoros, întunecat și uscat pentru a rămâne proaspătă mai mult timp și există chiar anumite legume cu care nu ar trebui să fie depozitată niciodată, deoarece ar putea fi încurajată să se strice și mai repede.

 

Astfel, umezeala și lumina sunt lucruri pe care ceapa nu le suportă, deoarece duc la apariția mucegaiului și a germenilor.

În aceste condiții ceapa ar trebui depozitată într-un coș, sau o cutie, sau chiar un bol mare, uscat și bine ventilat.

Ceapa ar trebui depozitată într-un coș, sau o cutie

Ar trebui să le feriți de lumina soarelui, dar nici nu trebuie ținute în medii geroase, așa că plasarea lor într-un dulap întunecat este cea mai bună opțiune.

Și, în mod bizar, nu ar trebui să depozitați niciodată ceapa împreună cu cartofii. Dacă ceapa pe care o cumpărați este ambalată într-o pungă de plastic, ar trebui să o aruncați imediat ce ajungeți acasă de la supermarket, deoarece plasticul se poate deteriora rapid din cauza lipsei de circulație a aerului și a creșterii umidității.

Unde se ţine ceapa pentru a rezista mai mult

Totuși, nu este nevoie să vă cheltuiți banii pe un coș special pentru ceapă, deoarece le puteți păstra într-o pungă de hârtie sau într-o pungă cu plasă, ambele permițând o mai bună circulație a aerului și ajutând la menținerea unui nivel scăzut de umiditate.

 

Puteți folosi chiar și o pereche veche de colanți, punând ceapa într-un picior și făcând un nod între fiecare dintre ele.

Atunci când este depozitată la temperatura potrivită și în condițiile potrivite, ceapa poate rezista mult timp. De fapt, potrivit unor studii, ceapa depozitată între -1 grad și 10 grade se va păstra până la un an, iar la temperaturi mai ridicate, vor rezista cel puțin câteva săptămâni.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,