UniCredit declarat un profit de 2,3 miliarde de euro

De Jurnalul Național Actuale Bănci 141 citiri
3 min citire
 

Pe 25-07-2023, unul din cei mai importanți jucători din piața bancară și-a publicat raportul financiar. Este vorba de gigantul din Italia care a dat lovitura în România, anunțând un profit record.

UniCredit, gigantul din Italia care a dat lovitura în România

Din datele rapoartelor, date publicității în urmă cu 24 de ore, gigantul din Italia, UniCredit, anunță ”un set de rezultate record, care asigură o excelență durabilă”.

Astfel, ”Setul record de rezultate financiare confirmă excelența UniCredit. Este o dovadă continuă a succesului UniCredit Unlocked de a crea o bancă transformată, cu o profitabilitate crescută, rezistentă și sustenabilă, care provine din rezultate de înaltă calitate ajustate la risc.

Combinația dintre cele trei pârghii – venituri nete, costuri și eficiența capitalului – continuă să producă rezultate financiare excepționale, deblocând valoarea internă și deschizând calea pentru o creștere sustenabilă, evidențiată și mai mult de RoTE1 de 21,3% în T223 și de profitul net declarat de 2,3 miliarde de euro în T223.

În semestrul I23, profitul net a atins un nivel record de 4,4 miliarde de euro, o creștere de 91,5% de la un semestru la altul. Net de costurile de integrare înregistrate în 2T23, profitul net s-a ridicat la 4,5 miliarde de euro.”, se arată în raportul publicat de gigantul italian.

 

Compania a avut un rezultatul financiar excelent în al doilea trimestru al anului

Raportările din acest an, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, arată o creștere semnificativă, cu venituri nete de 5,9 miliarde de euro în al doilea trimestru al anului, la nivel general, iar pe plan local gigantul italian încheia prima parte a anului cu 133 de milioane euro profit net, în raport cu anul trecut, în aceeași perioadă.

În raport se fac referiri și la creșterea veniturilor în Italia, țara de origine:

Astfel, ”Veniturile au fost susținute de venituri nete din dobânzi de 3,5 miliarde de euro, în creștere cu 41,3% de la an la an, datorită ratelor mai mari și a transferului bine gestionat al depozitelor, precum și de comisioanele reziliente de 1,9 miliarde de euro, în creștere cu 2,4% de la an la an, excluzând impactul reducerii comisioanelor pentru conturile curente în Italia.”

 

Profit record pentru UniCredit

În contextul comparativ, în România, așa cum prezintă datele și Profit.ro, UniCredit a avut un profit cu 64% față de anul trecut, când înregistra doar 81 de milioane de euro, iar în trimestrul al II-lea, același profit a crescut cu aproximativ 4 milioane de euro.

Datele mai arată că, în raport cu trimestrul al II-lea al anului trecut, profitul a ajuns la 32 de milioane de euro. Așadar, asistăm la creșterea profiturilor într-un ritm alert, și putem concluziona că UniCredit a dat lovitura în România.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,