Utilizatorii iPhone și iPad, sfătuiți de Apple să își actualizeze software-ul

Apple îi sfătuiește pe utilizatorii majorității dispozitivelor sale să își actualizeze software-ul, după ce compania a descoperit o vulnerabilitate în sistemele sale de operare despre, care susține că „ar fi putut fi exploatată în mod activ”.

În actualizările de securitate postate online, miercuri și joi, Apple a anunțat că vulnerabilitatea afectează iPhone-urile care datează de la modelul 6S, a 5-a generație de iPad și mai târziu, iPad Air 2 și mai târziu, iPad mini 4 și mai târziu, toate modelele iPad Pro și a 7-a generație de iPod touch, potrivit CNN.

Apple (AAPL) a precizat că vulnerabilitățile oferă hackerilor posibilitatea de a prelua controlul asupra sistemului de operare al unui dispozitiv pentru a „executa cod arbitrar” și, potențial, să se infiltreze în dispozitive prin „conținut web creat în mod rău intenționat”.

De asemenea, vulnerabilitatea se extinde și asupra computerelor Mac care rulează sistemul de operare Monterey al companiei, dar și browserul Safari al Apple pe sistemele sale de operare Big Sur și Catalina, a anunțat, ulterior, compania.

Mai mult decât atât, experții în securitate cibernetică au îndemnat utilizatorii Apple să-și actualizeze dispozitivele, Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură a guvernului SUA avertizând că „un atacator ar putea exploata una dintre aceste vulnerabilități pentru a prelua controlul asupra unui dispozitiv afectat”.

Agenția a mai spus că utilizatorii afectați ar trebui „să aplice actualizările necesare cât mai curând posibil”.

Sursa: stirileprotv.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata