Vacanță cu mașina: cum să-ți eficientizezi spațiul pentru transportul bagajelor

De Continut Sponsorizat Auto Publicitate 59 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
Indiferent că ai o mașină încăpătoare sau limitată ca spațiu de depozitare, eficientizarea în ceea ce privește transportul bagajelor devine foarte importantă, mai ales dacă vorbim de o  vacanță cu familia. Uite câteva sfaturi utile de care să ții cont.

Împachetarea bagajelor

Înainte de a le depozita în spațiul disponibil în mașina ta, primul pas este să împachetezi cât mai eficient toate bagajele pe care vrei să le iei cu tine în vacanță.

 

Prin urmare, atunci când ai toate lucrurile adunate, fie că este vorba de haine, mâncare fie electronice, este timpul să le organizezi și să te apuci de împachetarea lor. Aici sunt câteva trucuri de urmat astfel:

  • Prioritizează alegerea hainelor în funcție de vremea prognozată, dar și de versatilitatea lor. Practic, mai bine combini inteligent câteva piese vestimentare de bază, decât să pui în bagaje haine pe care nu le vei purta;
  • Pe lângă buna practică de rulare a hainelor într-un troler, găsești și saci de vidat utili și ușor de folosit;
  • Nu ezita să tai de pe listă lucrurile inutile. De exemplu, majoritatea cazărilor oferă prosoape. Ele sunt produse voluminoase care îți vor ocupa inutil spațiul.

Transportul bagajelor în exteriorul mașinii

Pentru a transporta unele bagaje și lucruri în exteriorul mașinii, trebuie să faci mici investiții care se pot dovedi mai mult decât inspirate.

 

De exemplu, bagajele voluminoase, dar nu foarte grele se pot depozita și transporta într-o cutie portbagaj. Aceasta se instalează pe setul de bare transversale auto. Este o soluție practică și convenabilă pentru suplimentarea spațiului de bagaje, iar atunci când nu este folosită poate fi dată jos.

 

De asemenea, un suport bicicleta portbagaj îți va fi util dacă vrei să folosești bicicleta personală în destinația de vacanță aleasă.

Transportul bagajelor în spațiul interior al mașinii

Bagajele principale se transportă în portbagajul mașinii. În funcție de volumul portbagajului, vei așeza mai întâi bagajele mai grele și mai voluminoase, apoi restul lucrurilor. Pe cât posibil, încearcă să pui bagajele pe verticală.

 

Este important să te asiguri că sunt fixate, respectiv nu vor produce zgomote neplăcute în timpul mersului. În acest sens, poți folosi chingi speciale sau plase de fixare. Lasă lucrurile de care ai nevoie pe drum în locuri ușor accesibile în portbagajul mașinii.

 

În condițiile în care toate locurile din mașină sunt ocupate de pasageri, depozitarea la interior se restrânge la bagaje și lucruri ușoare, respectiv de mici dimensiuni și care nu incomodează confortul foarte mult. De exemplu, pasagerii din spate pot pune un ghiozdan lângă picioare, pot folosi plasele de depozitare ale scaunelor sau, atât timp cât sunt disponibile, organizatoarele de interior.

 

Pe de altă parte, atunci când nu ai niciun pasager pe banchetă, o poți rabata pentru a-ți mări volumul de depozitare.

Respectarea normelor de siguranță rutieră

Tendința generală atunci când plecăm în vacanțe este să luăm și să transportăm în mașină foarte multe bagaje, care se dovedesc mai mult sau mai puțin necesare. Totuși, nu uita de faptul că normele de siguranță trebuie respectate și atunci când ai multe bagaje. Prin urmare:

  • Asigură-te că ai vizibilitate foarte bună în parbriz, lunetă și geamurile laterale ale mașinii;
  • Toți pasagerii trebuie să poarte centura de siguranță, prin urmare, ea trebuie să fie accesată cu ușurință, respectiv să nu fie obstrucționată de obiecte;
  • Evită să depozitezi în mașină obiecte grele și periculoase care să pună în pericol siguranța pasagerilor în condiții de frânare bruscă, serpentine etc.;
  • Asigură-te că echipamentele și accesoriile care ajută la transportul bagajelor în exteriorul mașinii sunt montate într-un centru autorizat. O fixare necorespunzătoare poate pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic;
  • O mașină încărcată la capacitate maximă, cu pasageri și bagaje, trebuie condusă cu și mai multă prevenție în viraje, viteza de deplasare și distanța de frânare.

 

Ținând cont de toate sfaturile regăsite mai sus, vei reuși să-ți eficientizezi spațiul mașinii pentru transportul bagajelor în vacanță. Totodată, apelează la soluțiile suplimentare de depozitare existente pe piață pentru a nu lăsa lucruri utile acasă.