Viktor Orban dorește ca Bosnia și Georgia să primească statutul de țări candidate la UE

Premierul Ungariei a cerut ca Bosnia și Georgia să primească statalul de țări candidate la Uniunea Europeană (UE). Mai mult, Viktor Orban a cerut ca acest lucru să se întâmple în același timp cu acordarea acestui statut pentru Republica Moldova și Ucraina.

Astfel că, prim-ministrul Viktor Orban a participat la o videoconferință în vederea pregătirii unui summit de două zile al Uniunii Europene, care va avea loc joi și vineri, și a cerut acordarea statutului de stat membru candidat pentru mai multe state europene, a precizat luni șeful de presă al premierului Ungariei.

De asemenea, la întâlnirea cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu premierii Belgiei, Bulgariei, Estoniei, Luxemburgului și Maltei, șeful Guvernului de la Budapesta a fost de acord cu propunerea UE de acordare a statutului de candidat pentru Ucraina și Republica Moldova, a declarat Bertalan Havasi, conform The Budapest Times.

În același timp, Orban și alți câțiva șefi de stat au cerut același statut pentru Georgia și Bosnia și herțegovina, a mai adăugat acesta.

Viktor Orban susține candidatura Republicii Moldova

Politica de extindere este o dimensiune foarte importantă a Uniunii Europene pentru Ungaria, pentru că este posibilă instabilitatea la frontierele externe ale Ungariei, în regiuni în care pacea, securitatea și prosperitatea rămân o provocare, a spus miercuri, la Bruxelles, Olivér Várhelyi, comisarul european pentru politica de vecinătate și extindere.

Pe de altă parte, joi, premierul Viktor Orbán a discutat și despre integrarea europeană a Republicii Moldova cu omologul său moldovean, Natalia Gavrilița, a precizat pentru MTI Bertalan Havasi, secretar de stat adjunct responsabil de Biroul de presă al premierului.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata