Virgil Popescu spune că se simte hărțuit de George Simion

Virgil Popescu afirmă că „este evident” că este hărțuit în continuare de liderul AUR, George Simion. Ministrul Energiei a spus că nu vrea să vorbească prea mult de comportamentul lui Simion, însă că „nimeni nu s-a lăsat intimidat” și că „orice ar face, România merge înainte pe drumul independenţei energetice”.

De asemenea, întrebat la Palatul Parlamentului dacă se simte hărţuit în continuare de Simion, Popescu a spus:

„Este evident. Toată lumea vede. Nimeni nu se ascunde pe holurile Parlamentului, nimeni nu s-a lăsat intimidat, niciun coleg de-al meu de ceea ce face dumnealui şi sunt convins că votul de astăzi (votul din plenul Camerei Deputaţilor pe proiectul legii offshore – n.r.) a arătat că, orice ar face, România merge înainte pe drumul independenţei energetice”.

Virgil Popescu a mai spus nu vrea să vorbească prea mult despre comportamentul lui George Simion, pentru că asta ar însemna „să minimalizăm subiectul legii offshore”.

„Dumneavoastră vedeţi, eu merg înainte pe drumul independenţei energetice al României şi am afirmat că atâta timp cât trompetele Rusiei se agită rău de tot înseamnă că mergem în direcţia bună”, a mai adăugat ministrul.

Partidul Naţional Liberal a condamnat, marţi, comportamentul agresiv al parlamentarilor AUR de la dezbaterea din comisiile de specialitate a legii offshore şi a spus că va depune o sesizare pentru sancţionarea acestora.

„Cu cât se elimină dependenţa de gazul rusesc, cu atât comportamentul AUR e mai deplasat. Grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil”, anunţă un comunicat de presă al PNL.

În plus, liderul deputaţilor AUR, George Simion, a protestat, marţi, înainte de începerea şedinţei comisiilor reunite de buget, finanţe şi industrii ale Camerei Deputaţilor pentru proiectul legii offshore, faţă de faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a aşezat în sala de dezbateri între reprezentanţii mai multor firme, între care OMV Petrom.

„Domnul e reprezentant al OMV Petrom, acesta e ministrul Energiei. (…) Nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa noastră. E un hoţ (ministrul Energiei – n.r.)! Hoţul – OMV! Bravo!”, a spus George Simion.

În luna februarie a acestui an, Virgil Popescu a transmis că va depune plângere penală împotriva lui Simion , după ce acesta din urmă l-a agresat în timpul ezbaterii unei moţiuni simple  din Parlament.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legii offshore. S-au înregistrat 248 de voturi „pentru” şi 34 de voturi „împotrivă”.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata