Vulcanul din La Palma a erupt după 50 de ani

În arhipelagul Canare, zeci de oameni au fost evacuați din insula La Palma, după ce vulcanul de acolo a erupt. Un nor gros  de fum s-a ridicat deasupra insulei La Palma, la două zile după ce specialiștii avertizaseră că o erupție e iminentă. Ei au detectat mai multe cutremure în zonă, iar astăzi, autoritățile au decis să transporte într-un loc sigur persoanele în vârstă sau cu dizabilități.

În acest sens vulcanul – aflat sub supraveghere atentă timp de mai multe zile din cauza activităţii seismice intense -a intrat în erupţie în insula spaniolă La Palma din arhipelagul Canare, au anunţat duminică autorităţile locale. O coloană înaltă de fum se ridica după erupţia survenită la ora locală 15:15 (14:15 GMT) în Parcul naţional Cumbra Vieja din sudul insulei, potrivit guvernului din Insulele Canare.

În contextul social, chiar înainte de erupţie, autorităţile au procedat la evacuarea a circa 40 de persoane cu probleme de mobilitate şi a animalelor de la ferme din satele din jurul vulcanului.

Mai mulţi soldaţi au fost detaşaţi pentru a ajuta la evacuări din zonele locuite cele mai apropiate de vulcan, a declarat Ministerul Apărării spaniol. Se aşteaptă ca alţi rezidenţi să fie evacuaţi din oraşele din jur.

Aşadar, pe insulă va ajunge şi premierul spaniol, care din cauza erupției vulcanului și-a amânat deplasarea la New York, pentru Adunarea Generală ONU.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata