Yload – soluţia smart care îşi propune să înfiinţeze prima Bursă de transport digital din România

234

Yload este prima aplicaţie de digitalizare a transportului de mărfuri din România şi singura din Europa de Est ajută la intermedierea serviciilor de transport între companiile care au camioane sau dube şi persoanele/companiile care au nevoie de acest tip de vehicule, informează reprezentanţii start-up-ului care implementează noua soluţie, potrivit unui comunicat de presă al Yload.

Din punct de vedere al funcţionalităţilor, plasarea unei comenzi în noua aplicaţie durează circa 30 de secunde, iar tehnologia se foloseşte de Inteligenţa Artificială şi de localizarea în timp real, pentru a cunoaşte traseul camionului, cât este de încărcat şi în cât timp va ajunge la încărcare/descărcare. De asemenea, în cadrul aplicaţiei vor putea fi descărcate şi documentele asociate cu mărfurile transportate.

În ptezent, proiectul, care a luat naştere la iniţiativa unui start-up clujean, a atras deja în platformă, în primele şase săptămâni, 6.000 de companii cu un total de minimum 45.000 de camioane. Media zilnică de înscriere a camioanelor este de peste 700.

„Piaţa transportului din România trebuie să înceapă să folosească utilizarea datelor şi a inteligenţei artificiale. Trebuie să le oferim clienţilor rapiditate şi conectivitate. Transportul intern de mărfuri este stricat şi învechit. Vechile tehnici sunt încă la putere, plăţile transportului la 60 de zile, trimiterea facturilor prin poştă sau fax, zeci de apeluri zilnice pentru a vedea unde este marfa, dacă s-a încărcat, dacă s-a descărcat, clientul nu primeşte transparenţă şi firmele care deţin o multitudine de clienţi nu sunt interesaţi de a le oferi transportatorilor ce li se cuvine, adică preţul corect. Camioanele se bat pe mărfuri zilnic, sute de camioane sunt părăsite prin parcări şi nu au de lucru, nu au clienţi, nu au mărfuri pe care să le transporte. Transportatorii mici care au până în 10 autovehicule nu au posibilitatea să ajungă la clienţii mari şi acest lucru îi determină să renunţe la România, plecând cât mai mult în Europa – unde găsesc preţuri mai bune”, susţine Alexandru Huzău, CEO Yload.

Astfel, Yload, împreună cu Techtrans, anunţă lansarea campaniei #împreunadepaşte, în cadrul primului eveniment dedicat digitalizării transportului de mărfuri. Tot atunci va fi lansată prima aplicaţie de digitalizare a bursei de transport: Yload.

În contextul dat, cu acea ocazie, va porni la drum primul camion Iveco pe hidrogen şi care va transporta pentru Crucea Roşie 22 de tone de apă Aqua Carpatica pentru copiii nevoiaşi.

De asemenea, evenimentul Techtrans va avea loc în data de 22 aprilie şi va fi unul caritabil.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata