10 filme cu Leonardo di Caprio pe care trebuie să le vezi

De Jurnalul Național Actuale Locuri de muncă 202 citiri
14 min citire

Inrolare trafic.ro
Cu siguranță Leonardo di Caprio este unul dintre cei mai buni actori ai generației sale, talentul său actoricesc fiind lăudat, de numeroși critici, regizori, colegi de breaslă și milioane de fani, de-a lungul decadelor. În topul celor mai bune filme pe care vedeta le-a realizat, până acum, în carieră.

Titanic (1997)

Unul dintre cele mai cunoscute filme din toate timpurile și proiectul care l-a transformat pe Leonardo di Caprio într-un star internațional, Titanic este o peliculă apărută în 1997, regizat și co-produs de James Cameron.

Este inspirat de evenimentele reale care au avut loc în timpul scufundării navei RMS Titanic în anul 1912, una dintre cele mai mari tragedii maritime din istorie. Filmul este celebru nu doar pentru povestea sa captivantă, ci și pentru impresionanta sa realizare tehnică și pentru modul în care a captivat milioane de cinefili.

Acțiunea filmului pleacă din prezent, cu un explorator pe nume Brock Lovett (interpretat de Bill Paxton) care încearcă să recupereze un inestimabil colier cunoscut sub numele de „Inima Oceanului” din epava Titanicului.

În timpul căutărilor, el descoperă un desen al unei femei care poartă colierul, lucru care atrage atenția unei văduve în vârstă pe nume Rose (interpretată de Gloria Stuart). Femeia se întâlnește cu exploratorul și echipa ei, povestindu-le experiența ei pe Titanic.

În anul 1912, pe fundalul unei lumi marcate de inegalități sociale, tânăra și frumoasa Rose DeWitt Bukater (interpretată de Kate Winslet), o fată de familie bună și înstărită, se îndrăgostește de un tânăr artist sărac pe nume Jack Dawson (interpretat de Leonardo DiCaprio).

Împotriva voinței familiei sale, care o presează să se căsătorească cu un bărbat bogat, Rose se implică într-o poveste de dragoste interzisă cu Jack.

În timpul călătoriei lor pe Titanic, cei doi se confruntă cu numeroase obstacole, inclusiv opoziția familiei roșcatei și iminența dezastrului care se apropie. În cele din urmă, nava se ciocnește de un iceberg și începe să se scufunde dramatic, iar Jack și Rose luptă să supraviețuiască în mijlocul haosului.

The Aviator (2004)

„The Aviator” este un film biografic din 2004, regizat de Martin Scorsese și scris de John Logan. Filmul se concentrează pe viața legendarului om de afaceri și aviator Howard Hughes, oferind o privire detaliată asupra realizărilor sale în industria aeronautică și cinematografică, precum și asupra luptei sale cu tulburarea obsesiv-compulsivă și alte probleme mentale.

Acțiunea peliculei ne detaliază viața tumultuoasă și fascinantă a lui Howard Hughes (interpretat de Leonardo DiCaprio), începând de la tinerețea sa ca moștenitor al unei bogate familii texane și continuând cu ascensiunea sa în lumea afacerilor și a aviației.

Howard Hughes devine cunoscut pentru realizările sale în industria filmului, dar și pentru pasiunea sa pentru zbor și inovațiile sale în domeniul aviației.

Pe măsură ce cariera și viața personală a lui Hughes evoluează, el se confruntă cu numeroase provocări și obstacole, precum presiunea și criticile din partea industriei și a societății, precum și cu lupta sa împotriva tulburării obsesiv-compulsive.

Filmul prezintă și relațiile amoroase ale lui Hughes cu diverse femei, precum marile actrițe ale epocii de aur a Hollywood-ului, Katharine Hepburn (interpretată de Cate Blanchett) și Ava Gardner (interpretată de Kate Beckinsale).

”Aviatorul” a fost considerat un adevărat succes comercial, încasând peste 214 milioane de dolari la nivel mondial. Este considerat unul dintre cele mai bune filme biografice ale lui Scorsese și unul dintre cele mai bune roluri ale lui di Caprio.

Revolutionary Road (2008)

Actorii Leonardo di Caprio și Kate Winslet fac echipă, din nou, pe micile ecrane în drama Revolutionary Road, un film apărut în 2008, regizat de Sam Mendes și bazat pe romanul omonim scris de Richard Yates și publicat în 1961.

Pelicula explorează problemele maritale ale unui cuplu american din anii 1950, care se confruntă cu presiunea conformismului social.

”Revolutionary Road” urmărește, așadar, povestea lui Frank și April Wheeler, un cuplu tânăr și frumos care locuiește în suburbia americană în anii 1950.

Cu toate că la început părea că au o viață perfectă, ei ajung să se confrunte cu presiunile conformismului social, lipsa de iubire, anxietatea și goliciunea din căsnicia lor.

În căutarea unei ieșiri din rutina și mediocritatea vieții lor, April propune o idee îndrăzneață: să plece în Franța împreună cu Frank, unde el ar putea găsi o carieră mai satisfăcătoare și unde amândoi ar putea să-și îndeplinească visele.

Cu toate acestea, planul lor este pus la încercare de realitățile crude ale vieții și de presiunile sociale, iar relația lor începe să se dezintegreze treptat.

Shutter Island (2010)

Considerat a fi unul dintre cele mai bune filme ale lui Leonardo di Caprio din toate timpurile, decada trecută a fost marcată de pelicula ”Shutter Island”, un thriller psihologic regizat de marele Martin Scorsese și bazat pe romanul omonim al lui Dennis Lehane.

Pelicula este renumită pentru atmosfera sa întunecată și felul în care suspansul și tensiunea acțiunii țin telespectatorii cu sufletul la gură, timp de aproape 2 ore.

Firul narativ urmărește doi detectivi ai Biroului Federal de Investigații (FBI), Teddy Daniels (interpretat de Leonardo DiCaprio) și Chuck Aule (interpretat de Mark Ruffalo), care sunt trimiși să investigheze dispariția unei paciente, Rachel Solando, pe insula Shutter, o fortăreață psihiatrică izolată.

Pe măsură ce specialiștii investighează dispariția femeii, Teddy începe să descopere întunecimea îngrijorătoare a insulei și se confruntă cu proprii demoni, apelând la introspecție și meditație.

Actorul Leonardo di Caprio livrează o performanță impresionantă, exprimând perfect vulnerabilitatea și confuzia protagonistului în fața unui adevăr tulburător.

„Shutter Island” abordează teme profunde precum pierderea, vinovăția, identitatea și realitatea, punând sub semnul întrebării percepțiile noastre asupra adevărului și a sănătății mentale.

Inception (2010)

Regizat de Christopher Nolan la începutul decadei trecute, thrillerul psihologic explorează lumea fascinantă a viselor și a conștiinței umane, cu actorul Leonardo di Caprio în rol principal.

Cu o distribuție impresionantă și o poveste captivantă, „Inception” a primit laude pentru efectele vizuale uimitoare și povestea sa complexă, având un impact semnificativ asupra culturii populare.

Filmul urmărește povestea lui Dom Cobb (interpretat de Leonardo DiCaprio), un hoț priceput în arta extragerii informațiilor din mințile altor oameni prin intermediul viselor.

Protagonistul este angajat pentru a îndeplini o misiune imposibilă, anume implantarea unei idei în subconștientul unei persoane, o practică cunoscută sub numele de „inception”. Însă, pe măsură ce misiunea avansează, limitele realității și ale visului devin din ce în ce mai neclare pentru Cobb și echipa sa.

Vezi și 10 filme ale anilor 2010 pe care nu trebuie să le ratezi. Sunt apreciate de critici și au povești fascinante

Django Unchained (2012)

Vorbim despre un film western apărut în 2012, regizat și scris de Quentin Tarantino, în care spectatorii vor vedea elemente clasice de western, precum și elemente ale culturii pop.

Acțiunea peliculei ”Django Unchained” se petrece în sudul Statelor Unite înainte de Războiul Civil, explorând tema sclaviei și a răzbunării, oferind o imagine brutală și explozivă a acelor vremuri.

Este vorba despre povestea lui Django (interpretat de Jamie Foxx), un sclav eliberat și vânător de recompense, care se aliază cu un dentist german și vânător de sclavi pe nume Dr. King Schultz (interpretat de Christoph Waltz).

Schultz îl eliberează pe Django și îl ajută să-și găsească soția, Broomhilda (interpretată de Kerry Washington), care este ținută captivă în plantația brutală a unui proprietar de sclavi nemilos, pe nume  Calvin Candie (interpretat de Leonardo DiCaprio).

Pe măsură ce călătoresc prin Sudul sălbatic, Django și Schultz se confruntă cu numeroase obstacole și pericole, cu oponenți agresivi și cu structurile rasiale și sociale ale epocii. În cele din urmă, ei ajung la proprietatea lui Candie, unde încearcă să o salveze pe Broomhilda într-o misiune plină de tensiune și acțiune.

The Great Gatsby (2012)

The Wolf of Wall Street (2013)

Dramă biografică apărută în 2013, ”Lupul de pe Wall Street” este regizat de Martin Scorsese și bazat pe memoriile lui Jordan Belfort, un broker de la Wall Street care a fost implicat în activități ilegale de manipulare a pieței de capital și spălare de bani.

Filmul a cucerit publicul datorită stilului său energic, interpretarea extraordinară a lui Leonardo di Caprio și portretizarea excesului și corupției din lumea finanțelor.

Acțiunea filmului se concentrează asupra ascensiunii și căderii inevitabile a lui Jordan Belfort (interpretat de Leonardo DiCaprio), un broker de la Wall Street, care își folosește abilitățile de vânzător și ambiția sa nemărginită pentru a construi un imperiu financiar ilegal.

Atunci când devine unul dintre cei mai înstăriți și controversați oameni de afaceri din Statele Unite, Jordan realizează că, în viață, totul are un preț, ajungând să-și piardă faima, averea și familia.

The Revenant (2015)

Leonardo di Caprio a dominat, fără îndoială, topul celor mai bune filme ale anilor 2010, fiind deceniul care i-a adus cel mai mare succes în carieră, fiind recunoscut drept unul dintre cei mai buni actori ai generației sale.

”The Revenant: Legenda lui Hugh Glass” din anul 2015, regizat de Alejandro González Iñárritu și bazat pe romanul din 2002 cu același nume scris de Michael Punke, este proiectul care i-a adus starului din Titanic primul premiu Oscar pentru ”cel mai bun actor în rol principal”.

Filmul este renumit pentru efectele sale uimitoare, interpretările captivante ale actorilor și lecțiile prețioase despre răzbunare, autconservare și supraviețuire. Secvențele de luptă sunt intense și captivante, oferind o privire asupra durității vieții în sălbăticie în secolul al XIX-lea.

Vezi și 10 filme ale anilor 2000 pe care trebuie să le vezi măcar o dată. Milioane de români le adoră

Once upon a time in Hollywood (2019)

Leonardo di Caprio face echipă grozavă cu regizorul Quentin Tarantino în acest film extraordinar apărut în anul 2019. Actorul joacă alături de Brad Pitt și Margot Robbie într-o dramă a cărei acțiune se petrece în 1969, la Hollywood.

Acțiunea se desfășoară în Los Angeles și urmărește viața a doi personaje principale: Rick Dalton (interpretat de Leonardo DiCaprio), un actor de televiziune în declin, și dublura lui, cascadorul Cliff Booth (interpretat de Brad Pitt).

Dalton, odată un star într-o serie TV western populară, se luptă să-și mențină relevanța într-o industrie a filmului care începe să se schimbe rapid.

În același timp, vecinii lor, Sharon Tate (interpretată de Margot Robbie), actriță și soția regizorului Roman Polanski, și prietenii ei, formează un alt fir narativ al filmului.

Tarantino prezintă o imagine vibrantă a culturii pop și a vieții de la Hollywood din acea perioadă, cu referințe la filme, emisiuni TV și evenimente istorice reale.

Pe măsură ce povestea se desfășoară, personajele lui Dalton și Booth se confruntă cu provocări și oportunități în drumul lor spre redescoperirea lor în industrie.

Între timp, contextul istoric al anului 1969 și evenimentele care duc la tragicul masacru de la casa lui Sharon Tate aduc o tensiune suplimentară și o anticipare a unui final exploziv.

Sursa – playtech.ro