10 milioane euro investiţi într-o linie de extrudare automată a profilelor de aluminiu

15

Compania Vimetco Extrusion, subsidiara ALRO, investeşte aproximativ 10 milioane de euro într-o linie de extrudare automată a profilelor de aluminiu, conform unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Proiectul constă în achiziţia şi instalarea unei linii de extrudare automatizate, furnizată de către Presezzi Extrusion spa.

„Expertiza în crearea produselor cu valoare adăugată mare şi foarte mare este obţinută doar prin investiţii constante în inovaţie şi pregătirea profesională remarcabilă a angajaţilor, iar Vimetco Extrusion a demonstrat că este nu doar hotărâtă să îşi asume aceste responsabilităţi, cât şi să le execute cu o foarte mare eficienţă. Această ultimă investiţie reprezintă încă un pas în realizarea viziunii pe termen lung a companiei, împreună cu parteneriatele realizate recent cu companii din industrii recunoscute pentru standardele înalte ale materialelor utilizate, precizia în execuţie, stabilitatea şi predictibilitatea în livrarea produselor finite”, a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al ALRO.

În contextul de productie, noua linie completă de extrudare este echipată cu tehnologia necesară funcţionării cu intervenţii umane reduse, întregul procesul fiind automatizat prin sistemul de gestionare DMS („Sistem de management al datelor”) dezvoltat de Presezzi. Pe lângă capacitatea de extrudare a profilelor până la o lungime de 60 de metri, cu o viteză de 50 m/min, echipamentul are cel mai mic consum de gaz de pe piaţă, este dotat cu un sistem eficient ESS (Energy-saving system – sistem de economisire a energiei), precum şi cu zone de răcire cu apă şi aer, pentru valorificarea eficientă a resurselor utilizate. Acest proiect de investiţii este finanţat din două surse, prin credit comercial şi prin credit bancar pentru investiţii.

În prezent, Presezzi Extrusion spa este implicată, de mai bine de 25 de ani în proiectarea, producţia şi punerea în funcţiune a preselor de extrudare a profilelor din aluminiu, aliajelor dure, cuprului şi alamei, oferind instalaţii complete şi personalizate de extrudare a aluminiului. Presezzi Extrusion oferă sisteme automatizate unice, durabile, şi sigure, concepute pentru a asigura cel mai bun management care să permită un grad mare de flexibilitate şi uşurinţă în utilizare.

Companiile care fac parte, în prezent, din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. – producătorul de aluminiu, Alum S.A. – producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – societatea de extracţie a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding şi de management, Global Aluminium Ltd. – societate de tip holding şi Bauxite Marketing Ltd – marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanţ de producţie integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO.

Aşadar, ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 35.000 tpa de aluminiu reciclat şi 335.000 tpa de aluminiu turnat.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata