3 aspecte de care sa tii cont in amenajarea casei

0 510

Planurile de constructie si de amenajare a unei case ar trebui facute cu simt de raspundere si cu o atentie deosebita. Casa este locul in care trebuie sa te retragi cu drag dupa o zi obositoare, care sa-ti aduca confort si implinire. Insa, fie din lipsa timpului, fie din lipsa financiara, fi din lipsa comunicarii cu un specialist sau din lipsa de informare, multi omit deseori numeroase aspecte importante in ceea ce priveste o buna amenajare a acesteia. Astazi iti vom dezvalui cateva dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont la amenajarea unei case si care sunt beneficiile acestora.

3 aspecte importante pe care nu trebuie sa le omiti atunci cand vine vorba de amenajarea casei

  1. Materialele de constructie

Este foarte important sa stabilesti inca de la bun inceput tipul constructiei pe care ti-o doresti, dar si materialele de constructie pe care le vei utiliza la constructia acesteia. Unele materiale sunt mai scumpe decat altele si pot necesita implicatii financiare mai mari. Insa ele te pot ajuta sa obtii o constructie mai rezistenta si mai confortabila. Iar constructia si amenajarea unei case trebuie vazuta intotdeauna drept o investitie de viitor si drept o posibila mostenire pentru generatiile viitoare.

In functie de zona aleasa, de tipul constructiei si de diensiunea acesteia, pot fi necesare anumite materiale speciale si diferit cantitati. Un specialist te poate sfatui corespunzator in vederea alegerii celor mai potrivite materiale de constructie.

  1. Alegerea corespunzatoare a pardoselii

Bucataria nu este locul in care se nasc preparatele visurilor noastre, ci si un loc care trebuie amenajat intr-un mod prietenos si confortabil. Pentru ca cea mai mare perioada din timpul petrecut acasa o reprezinta deseori statul in bucatarie este foarte important sa ai la indemana ustensilele necesare si ca amenajarea ei sa se realizeze intr-un mod strategic. Bucataria este si locul in care se intampla cele mai multe si cele mai grave accidente, asa ca este foarte important cum ti-o amenajezi. Iata spre exemplu cateva idei pentru alegerea de pardoseala bucatarie prin intermediul careia poti stabili un echilibru intre siguranta si design interior.

  1. Evita umezeala

Umezeala este unul dintre cei mai mari dusmani din orice gospodarie. Acolo unde exista umezeala exista si riscul aparitiei mucegaiului, iar baia este una dinte zonele cele mai expuse. Si zona unde se instaleaza mucegaiul reprezinta o adevarata problema pentru sanatate, deoarece acesta este direct raspunzator de problemele pulmonare, cat si de aparitia cancerului pulmonar.

De aceea specialistii ne recomanda sa nu amenajam baia oricum si sa realizam un ambient care sa previna formarea umezelii.

Poti face acest lucru cu mare usurinta! In primul rand asigura-te ca baia este conectata la o gura de aerisire sau in caz contrar instaleaza-ti un ventilator de baie care va permite circularea aerului in incapere. Poti conecta un astfel de ventilator de sistemul de iluminare, astfel incat acesta sa functioneze ori de cate ori folosesti baia.

Totodata e recomandat sa-ti varuiesti baia cu vopsea speciala anti-mucegai si/sau sa apelezi la un dezumificator.

Prin implementarea acestor solutii vei putea observa imbunatatiri vaste asupra stilului tau de viata.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata