3 milioane lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală modernă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi

Vineri 12 martie, Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, a anunţat  lansarea procedurii de achiziţie publică pentru dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie, investiţie în valoare de peste 3 milioane lei, informează, biroul de presă al instituţiei.

În acest fel, se vizează achiziţia de aparatură medicală modernă, printre care şi un computer tomograf performant, dotat cu tehnologii de analiză a nodulilor pulmonari, precizează instituţia.

Valoarea investiţiei este de 3.141.897 lei, fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, iar achiziţia face parte din proiectul cu fonduri europene derulat de către CJ Galaţi pentru extinderea şi modernizarea Ambulatoriul de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Aşadar, „La Spitalul de Pneumoftiziologie extindem şi modernizăm Ambulatoriul de Specialitate. Practic, mărim de patru ori suprafaţa vechiului ambulatoriu şi reconfigurăm circuitele medicale, astfel încât, pentru prima oară, vom avea circuite separate pentru diagnosticarea şi tratamentul copiilor şi adulţilor. În acest moment, se lucrează la amenajarea interiorului noii clădiri. În cadrul acestei investiţii, pe care o realizăm cu fonduri europene, vom dota Ambulatoriul de Specialitate cu aparatură medicală modernă, printre care şi un computer tomograf performant, dotat cu tehnologii de analiză a nodulilor pulmonari”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

În contextul proiectului, valoarea totală a investiţiei de la Spitalul de Pneumoftiziologie, care cuprinde lucrările de modernizare şi extindere a Ambulatoriului de Specialitate şi dotarea cu echipamente medicale, este de aproximativ 10 milioane lei, fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata