3 tipuri de pâine de casă pe care trebuie să le încerci

De Continut Sponsorizat Lifestyle Publicitate 137 citiri
4 min citire

Dacă te-ai plictisit de clasica pâine albă de casă, avem câteva propuneri pentru tine – ai încercat vreodată pâine cu semințe, pâine cu cartofi sau pâine cu măsline? Îți garantăm că este suficient să guști doar o felie din fiecare ca să îți dai seama că vrei să integrezi astfel de arome în dieta ta mai des. În plus, nici nu trebuie să faci un efort prea mare, ci doar să adaugi câteva ingrediente noi în aluat. Așa că, dacă ai în cămară făină de pâine și vrei să testezi și alte gusturi, ai mai jos 3 rețete ușor de făcut de pâine pufoasă și gustoasă.

  1. Pâine de casă cu semințe

Pentru o pâine de casă cu semințe ai nevoie de 600 gr făină 650, 360 ml apă călduță, 20 gr drojdie proaspătă, 2 linguri ulei, o lingură de zahăr, o linguriță de sare și 2-3 linguri mix de semințe (poți alege orice combinație de semințe vrei – floarea soarelui, susan, dovleac, in, etc.). Se cerne făina într-un bol, se adaugă drojdia activată și restul ingredientelor și se frământă aluatul. Se lasă la dospit aproximativ 25 minute și se coace la o temperatură de 240 grade Celsius timp de 20 minute, apoi se reduce temperatura la 200 grade și se mai lasă încă 25 minute. În primele 20 minute se așează pe treapta de sus și un vas cu apă – aburii rezultați ajută la formarea crustei crocante.

  1. Pâine de casă cu cartofi

Pentru o pâine delicioasă cu cartofi ai nevoie de: 1 kg făină ( găsești făină de pâine de calitate pe https://agrotrading.ro/ ), 500 gr cartofi albi, făinoși, 2 lingurițe sare, un pliculeț de drojdie uscată, o linguriță de zahăr, 50 ml ulei și 500 ml apă. Cartofii se curăță și se fierb, apoi se sfarmă până se obține un piure fin. Făina se cerne, se adaugă drojdia, zahărul, sarea și ulterior și piureul de cartofi (subțiat cu lapte sau apă). Pe parcursul frământării se mai adaugă apă călduță și uleiul pentru a obține un aluat cât mai elastic. Se lasă aluatul la dospit 30 minute apoi se coace la o temperatură de 180 grade, timp de aproximativ 40 minute.

  1. Pâine de casă cu măsline

Pâinea de casă cu măsline te va face să descoperi noi arome și să te îndrăgostești pe loc de acest gust nou, ce îți răsfață papilele gustative. Ai nevoie de: 500 gr făină, 370 ml apă călduță, 15 gr drojdie proaspătă, jumătate linguriță de zahăr sau miere, o linguriță de sare, 100 gr măsline negre (fără sâmburi). Se urmează exact aceiași pași ca cei anteriori, cu mențiunea în această pâine nu necesită frământare. Trebuie doar să o lași la dospit aproximativ 2 ore. Pâine se coace într-o oală cu capac timp de aproximativ 40 minute, la o temperatură de 220 grade Celsius, apoi se scoate capacul și se mai lasă încă 15 minute.

Suntem curioși ce rețetă ți-a făcut cel mai mult cu ochiul și pe care o vei încerca prima dată!

Articolul a fost redactat de agentia seo globalcode.ro.