450 de marinari participă la exerciţiul de instrucţie şi trageri de luptă ‘Tomis 21’ din Galaţi

122

În perioada 12-15 mai, comandamentul Flotei organizează, Exerciţiul „Tomis 21”, planificat să se desfăşoare în raioane din vestul Mării Negre, unde aproximativ 450 de marinari militari vor executa activităţi de instruire şi trageri de luptă, informează, miercuri, Statul Major al Forţelor Navale.

În contextul pregătirilor la nivel naţional, „Tomis 21” face parte din Exerciţiul multinaţional „Dacia 21”.

Concret, pachetul de forţe navale care desfăşoară acţiuni pe mare este alcătuit din şase nave militare româneşti: o fregată, o corvetă, un puitor de mine şi plase, un dragor maritim, o navă purtătoare de rachete şi un remorcher maritim.

În cadrul acestui exerciţiu şi pentru dezvoltarea capacităţii de a răspunde rapid şi eficient la un spectru larg de ameninţări din spaţiul maritim, echipajele navelor militare vor executa, pe mare, trageri cu toate categoriile de armament, conform scenariului exerciţiului.

De asemenea, „Tomis 21” cuprinde şi activităţi de asigurare a protecţiei liniilor de comunicaţii maritime şi a transporturilor speciale, pentru a verifica procedurile operaţionale privind primirea şi integrarea forţelor partenere pe teritoriul naţional românesc, în situaţia de angajare a forţei NATO de răspuns la o criză regională.

În contextul acestor secvenţe de instruire, fregata „Mărăşeşti”, navă la bordul căreia se află ambarcat statul major al exerciţiului „Tomis 21”, desfăşoară, joi, o serie de antrenamente în comun cu nava americană de patrulare USS „Hamilton”. A

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata