6 simptome minore ignorate de către femei chiar dacă nu ar trebui

130

Femeile tind destul de ușor să ignore anumite probleme minore precum dureri de cap, oboseală, anxietate, chiar dacă ar trebui să fie un semnal de alarmă, mai ales în zilele aglomerate ale acestora.

Aceste mici semnale chiar dacă nu par a fi o prioritate, pe termen lung pot dezvolta probleme serioase și necesită consultarea unui medic. Află care sunt simptomele pe care toate femeile le experimentează la un moment dat în viață și se pot agrava dacă sunt ignorate.

Unghiile fragile și părul subțiat

Dacă unghiile încep să se exfolieze iar părul tău devine sensibil mai subțire sau degradat, încearcă să le acorzi o mai mare atenție cu toate că nu pare ceva serios

Balonare

Balonarea este un simptom comun în perioada menstruației sau dacă ai consumat băuturi carbogazoase. Aceasta poate deveni o problemă serioasă dacă persistă înafara cazurilor de mai sus. Balonarea poate fi un semn de cancer ovarian, unul din cele mai comune cazuri de cancer.

Oboseala permanentă

Dacă te simți obosită după o săptămână încărcată sau după ce te-ai uitat toată noaptea la filme si seriale, acest lucru este complet normal. Însă dacă stările de oboseală devin parte din viața ta fără ca tu să fii depus un efort solicitant, trebuie să studiezi cauzele. În spatele oboselii stau o mulțime de afecțiuni, de la boli de inimă, la cancer sau anxietate.

Dureri de cap

Durerile de cap reprezintă un alt simtom pe care femeile tind să îl ignore. Dacă aceste dureri persistă și sunt de intensitate mare, ar trebui să iei legătura cu un medic deoarece și banala durere de cap poate ascunde o serie de afecțiuni și de boli.

Menstruații neregulate sau întrerupte

Chiar dacă menstruațiile tale sunt neregulate, cu sângerări abundente sau foarte slabe cantitativ, probabil îți spui că acest lucru este complet normal. Dacă nu te simți confortabil să mergi la un medic iar problemele tale persistă, ar trebui să treci peste rușine deoarece aceste situații pot ascunde o varietate de probleme precum sindromul ovarelor polichistice, stres, hipotiroidă, etc.

Anxietatea

Stările de anxietate sunt un simptom ce este foarte ușor de ignorat de către majoritatea femeilor. Pe lânge problemele enumerate mai sus, și stările de nesiguranță, teama sau tensiunile acumulate pot avea un efect al vieții tale și pot dezvolta afecțiuni serioase.

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata