Achiziționarea de energie regenerabilă corporativă este soluția pentru criza climatică

Criza climatică este provocarea vremurilor noastre. Începând cu secolul al XIX-lea, emisiile produse de om au încălzit planeta cu aproximativ 1,1 grade Celsius, conform IPCC. De la inundații și până la incendii de vegetație, efectele se resimt tot mai mult în prezent. Dar situația ar putea să se înrăutățească în viitor, este concluzia unei analize publicate pe site-ul Forumului Economic Mondial.

Raportul recent al ONU arată că planeta se îndreaptă spre o încălzire de 2,7 grade Celsius, peste nivelurile preindustriale și mult peste ceea ce oamenii de știință spun că ar trebui să urmărim ca obiectiv.

De aceea, nu numai guvernele naționale trebuie să acționeze, dar şi corporațiile globale recunosc, de asemenea, că și ele au o responsabilitate. Peste 900 de companii și-au stabilit obiective bazate pe știință pentru a-și reduce emisiile, în conformitate cu Acordul de la Paris. Pentru multe dintre ele, unul dintre cei mai importanți pași de reducere a emisiilor degaze cu efect de seră este reducerea emisiilor prin aprovizionarea cu energie regenerabilă, potrivit weforum.org.

Trei moduri prin care corporațiile pot cumpăra energie regenerabilă

În contextul energiei regenerabile, există trei moduri prin care corporațiile pot cumpăra această energie.

-Primul ar fi prin cumpărarea de certificate de energie verde. Deși acesta este un proces simplu, nu contribuie la dezvoltarea surselor regenerabile.

-Al doilea mod ar fi prin semnarea unui acord de cumpărare a energiei corporative, (CPPA), care este un contract de furnizare pe termen lung de energie regenerabilă.

-Un al treilea mod ar fi prin investiția în active de energie regenerabilă, fie că este vorba de cele la unparc eolian sau la panouri solare de pe acoperișul unei fabrici.

Achiziția de energie regenerabilă a crescut vizibil în ultimii ani

Aşadar, achiziția de energie regenerabilă a crescut în ultimii ani.  Concret, în SUA, în anul 2020 au fost încheiate peste 100 de oferte corporative de aprovizionare cu energie regenerabilă, reprezentând o capacitate de peste 10 GW, în creștere de la doar 1,5 GW în anul 2015.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata