Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaţionalelor; Guvernul Cîţu tace mîlc!, este părerea lui Marcel Ciolacu

803

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că „tace mîlc” în privinţa „Acordului istoric pentru taxarea cu 15% a multinaţionalelor” şi îi solicită premierului să explice care va fi impactul acestei măsuri în special asupra firmelor cu capital străin din România.

„Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaţionalelor! Guvernul Cîţu tace mîlc! România se regăseşte printre ţările care susţin o reformă fiscală de amploare pe plan internaţional! Executivul condus de ‘primul economist al ţării’ – Florin Cîţu – este… în tăcere! Domnule premier, ieşiţi la tablă şi explicaţi-ne! Sau este o altă reformă de care fugiţi?! Ieri s-a luat o decizie istorică de peste 130 de ţări care reprezintă nu mai puţin de 90% din PIB-ul mondial! Toate s-au aliniat OECD şi România este printre ele”, a scris, vineri Ciolacu pe pagina de Facefook.

În opinia liderului social-democrat, reforma vizează ca în special companiile multinaţionale să plătească „o parte echitabilă a impozitelor oriunde îşi desfăşoară activitatea”, iar românii şi mai ales firmele străine doresc să ştie cum îi vor afecta această taxare.

„Românii – şi mai ales firmele cu capital străin care ne susţin economia – doresc să ştie cum îi vor afecta această taxare cu 15% a companiilor mari! Şi ce venituri estimaţi că vor veni la buget şi pe ce anume le veţi cheltui?!”, afirmă Ciolacu.

În data de 1 iulie 2021, un număr de 130 de state au ajuns la un acord asupra unei reforme a impozitării companiilor multinaţionale, ce prevede în special instituirea unui impozit minim pe profit, ”de cel puţin 15%”, a anunţat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), transmite AFP.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata