Actrița Rose McGowan îl acuză pe Harvey Weinstein

0 155

– Actrița și cântăreața americană Rose Arianna McGowan l-a dat în judecată pe producătorul Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, acuzându-l că a violat-o în anul 1997 și că, ulterior, a încercat să o împiedice să facă publică informația, potrivit TMZ.

Rose McGowan îi acuză pe Harvey Weinstein și pe avocații acestuia că ar fi conspirat pentru a discredita acuzațiile de viol pe care i le-a adus producătorului.

Potrivit documentelor legale obținute de TMZ, actrița susține că „acest caz este despre un efort diabolic și ilegal al unuia dintre cei mai influenți bărbați ai Statelor Unite și al reprezentanților săi de a reduce la tăcere victimele hărțuirilor sexuale”.

Actrița, care îi acuză și pe foștii avocați ai lui Weinstein, Lisa Bloom și David Boies, susține că, în anul 2016, voia să scrie o autobiografie sub forma unei cărți motivaționale, intitulată „Brave”. Rose voia să includă în autobiografie detalii despre modul în care Weinstein ar fi violat-o în anul 1997, la Festivalul de Film Sundance din SUA.

Potrivit actriței, atunci când Weinstein a aflat despre intenția ei, „a apelat la echipa lui de reparatori”, cu scopul de a se asigura că povestea lui McGowan nu va ajunge în spațiul public „și, dacă ar fi ajuns, să nu o creadă nimeni”.

Astfel, Rose îi acuză pe avocații producătorului, asociați cu agenția de informații private Black Cube, și susține că au lucrat împreună și că „au încercat să fure cartea nepublicată a lui McGowan”. Totodată, echipa producătorului ar fi încercat să îi ofere bani în schimbul tăcerii.

Mai mult decât atât, actrița Rose McGowan susține că, dacă planul producătorului ar fi eșuat, acesta ar fi făcut tot ce ar fi putut pentru a-i distruge reputația. În acest sens, Weinstein ar fi fost în spatele unui incident din 2017, când în portofelul actriței ar fi fost găsită cocaină. Atunci, avocatul lui Rose, Jose Baez, ar fi sfătuit-o să renunțe la apărare.

„Odată pentru totdeauna, Rose McGowan va fi arătată așa cum este: o persoană ce atrage atenția publică pentru bani. Din momentul în care a cerut mai multe milioane de dolari pentru a nu face aceste acuzații nefundamentate, pe care noi le-am respins, am știut că aștepta momentul oportun pentru a începe asta”, a declarat actualul avocat al lui Harvey Weinstein, Phyllis Kupferstein, pentru TMZ.

Peste 70 de femei, printre care actrițe precum Angelina Jolie, Salma Hayek și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein, în vârstă de 67 de ani, a negat acuzațiile, dar este subiectul mai multor anchete ale polițiilor din Los Angeles și Londra. La New York a fost și inculpat.

Pe 31 mai 2018, un mare juriu de la o instanță din New York l-a inculpat pe Harvey Weinstein pentru viol și alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei. Faptele datează din 2013 și 2006, iar poliția a făcut publică doar identitatea uneia dintre cele două victime, Mimi Haleyi, o fostă asistentă de producție a lui Weinstein. Potrivit autorităților americane, una dintre femei a fost violată, iar cealaltă a fost obligată să facă sex oral.

Procesul său a fost programat să înceapă pe 6 ianuarie 2020.

Sursa: News24.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x