Aerodromul Deva oferă lecţii gratuite de zbor şi poţi obţine licență de pilot

De Jurnalul Național Actuale Educaţie 195 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Într-o inițiativă fără precedent, Aeroclubul României deschide porțile spre lumea fascinantă a aviației pentru tinerii entuziaști, oferind lecții gratuite de zbor la Aerodromul Deva. Cine sunt beneficiarii?

Cursuri gratuite de zbor pentru tinerii cu vârste între 16-23 de ani

Astfel, Aeroclubul României deschide porțile spre cer pentru tinerii pasionați de aviație, oferind înscrieri gratuite la cursurile teoretice și practice pentru obținerea licențelor de zbor. Această inițiativă este găzduită de Aerodromul Deva, unde instructori experimentați sunt pregătiți să împărtășească secretele zborului cu planorul, avionul ușor, și tehnicile saltului cu parașuta.

Această oportunitate este dedicată tinerilor cu vârste între 16 și 23 de ani, poziționând România printre puținele țări la nivel global care oferă acces gratuit la educația în aviație.

Iar principalul scopul este  acela de a stimula interesul tinerilor pentru cariere în domeniul aeronautic și de a contribui la dezvoltarea viitoarei generații de piloți și parașutiști.

Prin această inițiativă, Aeroclubul României speră să inspire și să formeze o nouă generație de entuziaști ai aviației, pregătiți să ia înălțimea în carierele lor.

Tinerii interesați de această oportunitate unică sunt încurajați să se înscrie cât mai curând posibil, având în vedere că locurile sunt limitate. Pentru mai multe informații și pentru înscrieri, vizitați site-ul oficial al Aeroclubului României sau contactați direct Aerodromul Deva.

Deva, locația ideală pentru competiții

În ultima perioadă, Aerodromul Deva a devenit o locație tot mai căutată pentru competiții aviatice datorită spațiului de zbor liber, lipsit de curse aeriene comerciale.

Programul de instruire, care începe cu lecții teoretice urmate de sesiuni practice din primăvară, este o ocazie rară în domeniul aviației, unde costurile de formare pot ajunge între cinci și șase mii de euro în alte țări.

În acest sens, aerodromul de la Deva oferă condiții ideale pentru învățarea zborului cu planorul, avionul ultraușor și parașutismul, având disponibile 30 de locuri pentru cursanții de parapantă și 12 locuri pentru viitorii piloți de avioane ultraușoare.

Pentru cei interesaţi cursurile sunt deschise pentru înscrieri până pe data de 23 februarie, adresându-se tinerilor cu vârste între 16 și 23 de ani, pentru care participarea este complet gratuită, subvenționată de Aeroclubul României. Acest gest generos are scopul de a încuraja și a oferi oportunități tinerilor pasionați de aviație, contribuind la formarea viitoarei generații de aviatori.

Pentru cei care depășesc limita de vârstă de 23 de ani, costul cursurilor variază, putând atinge suma de șase mii de euro, în funcție de disciplina aleasă.

Absolvenții cursurilor de zbor au șansa de a fi selectați în loturile Aeroclubului României sau de a-și continua pregătirea pentru cariere în diverse domenii ale aviației.

Această inițiativă nu doar că deschide ușa către o carieră promițătoare în aviație pentru tinerii talentați, dar oferă și o alternativă accesibilă pentru pasionații de zbor din întreaga țară.

Sursa – playtech.ro