Alexandru Rafila: Trei noi spitale vor apărea în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în cadrul ședinței de Guvern că trei noi spitale vor apărea în România. De asemenea, acesta a precizat că pentru unul dintre ele, contractul pentru proiectare a fost deja semnat.

Trei noi spitale vor apărea în România! 

Astfel, miercuri dimineața, miniștrii Guvernului Ciucă s-au adunat la Palatul Victoria într-o nouă ședință în care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu o veste bună. Acesta a anunțat că cele trei spitale regionale din România, respectiv din Cluj, Iași și Craiova, intră pe făgașul normal.

Ministrul spune că pentru spitalul din Iași, contractul pentru proiectare a fost semnat, urmând ca în lunile următoare același lucru să se întâmple și pentru spitalul din Craiova și cel din Cluj.

În precizările sale, ”Sunt trei spitale regionale la care ar trebui să demareze proiectarea – e vorba despre Iaşi, Craiova și Cluj. Pentru Iași am înțeles că s-a semnat contractul pentru proiectare, urmează ca în cursul acestei luni – eu nu vreau să dau termene optimiste, dacă nu în această lună, probabil luna viitoare să se semneze și pentru Cluj și Craiova, o să vă dau un raport mai detaliat referitor la acest subiect, dar și la modul de derulare a diverselor tipuri de programe, de proiecte cu fonduri de la Banca Mondială sau fonduri nerambursabile în cadrul Ministerului Sănătății.

Sunt întârzieri acolo și trebuie să știm de unde plecăm, pentru că renunțăm sau nu, nu suntem capabili să utilizăm niște resurse pe care le avem la îndemână și care trebuie în mod evident operaționalizate și cred că în cursul acestui an, în cursul anului 2022 am putea să avem primele rezultate palpabile.”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul ședinței de Guvern de miercuri, 8 decembrie.

Starea de alertă va fi prelungită pe teritoriul României

În plus, în cadrul ședinței, ministrul Sănătății a mai spus că starea de alertă pe teritoriul României va fi prelungită cu încă 30 de zile. Acesta a precizat că în cadrul hotărârii de Guvern care prevede prelungirea stării de alertă vor fi trecute și noile măsuri în ceea ce privește modul de desfășurare al vieții sociale, cât și cel al vieții economice.

Alexandru Rafila a anunțat o ușoară relaxare a restricțiilor, însă a precizat că este important ca operatorii economici să respecte legislația, făcând referire la măsurile de protecție și la gradul de ocupare al magazinelor, restaurantelor, cafenelelor etc.

Despre acest subiect, ”O să fac referire la trei puncte. Primul este legat de hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă și menționează noi măsuri în ceea ce privește modul în care se va desfășura viața economică și, mai ales, cea socială în următoarea perioadă.

Faptul că sunt reglementate noi prevederi care prelungesc cu o oră programul diferitelor instituții care organizează evenimente pe de o parte, și s-a ridicat limita de circulație pe timpul nopții pentru anumite categorii de persoane. Ar trebui să fie un factor încurajator și pentru respectarea strictă a măsurilor.”,  a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata