Ambasada Elveţiei la Bucureşti a organitat un concert de solidaritate, la Primăria Sighişoara

27

Un concert de solidaritate organizat de Ambasada Elveţiei la Bucureşti susţinut de artişti din toată ţara va avea loc duminică, de la ora 11,00, în Sala Festivă a Primăriei Sighişoara, potrivit unui comunicat al Ambasadei Elveţiei la Bucureşti,

În cadrul acestei acţiuni îşi dau concursul pianiştii: Mădălina Slav (Bucureşti), Horia Mihail (Braşov), Ioan-Dragoş Dimitriu (Braşov), Manuela Iana-Mihăilescu (Timişoara) şi Dragoş Mihăilescu (Timişoara).

Programul cuprinde piese de Alberich Zwyssig, Mădălina Slav, Anton Pann, Flavio Motalla, J.S. Bach, Constantin Silvestri, Bernard Reichel, Dinu Lipatti, Iulius-Ioan Brudaşcă, G. Enescu, L. van Beethoven, W.A. Mozart.

„Concertul pe care îl propunem reprezintă un omagiu adus Academiei Sighişoara, cel mai longeviv proiect de colaborare culturală elveţiano-română, academie de vară pentru tineri muzicieni din întreaga lume şi festival internaţional de referinţă, care, pentru prima dată în cei 27 de ani de existenţă, a fost nevoită să-şi anuleze activităţile de anul acesta din cauza pandemiei de COVID 19. Academia Sighişoara a fost fondată în 1993 de violonistul Alexandru Gavrilovici”, precizează sursa citată.

În acelaşi timp, evenimentul este dedicat comemorării a 70 de ani de la trecerea în nefiinţă a lui Dinu Lipatti, la Geneva.

La concertul de la Sighişoara, ş-au anunţat prezenţa ambasadorului Elveţiei, Arthur Mattli, primarul Municipiului Sighişoara şi  secretarul general al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, Daniela Zaharia, concert care este organizat de Ambasada Elveţiei la Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia elveţiană Cultura Viva Sighişoara.

Evenimentul se desfăşoară sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii şi Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Aşadar, concertul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Ambasadei: www.facebook.com/swissembassybucharest.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata