Analiza activității Preşedintelui Iohannis la Cotroceni, realizată de Ilie Bolojan, lider PNL cu greutate

În prezent, în PNL partidul care în susţine necondiţionat pe preşadintele Klaus Ionannis, au început să se apară voci nu tocmai favorabile, una dintre acestea este cea a lui Ilie Bolojan, lider PNL cu greutate. De altfel, el este cel care s-a opus vehement unei apropieri de PSD.

Astfel, Ilie Bolojan, care deține președinția Consiliului Județean Bihor, a făcut o scurtă analiză a activității lui Iohannis la Cotroceni, pentru ca în final să-l atace cât se poate de clar. Semnalul este unul extrem de important, mai ales că PNL este partidul care l-a susținut fără rezerve pe șeful statului.

În contextul comentariilor lui Ilie Bolojan, acesta a susținut ca primul mandat al președintelui Klaus Iohannis nu a fost un succes. Și doilea mandat a început și cu semne proaste. Însă, a apreciat liberalul,  lucrurile s-ar putea schimba în bine în următorii doi ani.

Atacul lui Ilie Bolojan la Președinte

Astfel, Ilie Bolojan a încercat, într-un interviu pentru Libertatea, să spună că o mare parte din vină este legată de contextul politic.

În opinia sa, „Conjunctura în primii ani e clar că nu a fost favorabilă. Există și o problemă în Constituția noastră. Cel mai legitim om politic, președintele, candidează și face campanie și promisiuni. Apoi el constată că a câștigat cu un program de executiv pe care nu are pârghii să îl pună în practică. Și de aia e nevoie de „guvernul lui”, nu ca persoană, ci de guvernul promisiunilor lui”, a afirmat Bolojan.

În urma insistențelor jurnalistului, Bolojan a afirmat că președintele Iohannis nu a făcut lucruri extraordinare până în prezent. În acest context, liberalul a ținut să arate că în primul mandat al președintelui nu s-au făcut niște lucruri extraordinare. Apoi a venit al doilea mandat, unde nu s-a înregistrat un succes din cauza primei Coaliții.

Nu putem spune că în primul mandat s-au făcut niște lucruri extraordinare

În opinia liderului PNL, dacă nici noua coaliție, cea cu PSD, nu merge, atunci nici al doilea mandat al președintelui Iohannis nu va fi unul de succes.

„În primul mandat a fost un guvern de altă coloratură, majorități slabe. Nu putem spune că în primul mandat s-au făcut niște lucruri extraordinare. Asta e realitatea. În al doilea mandat, părea o perspectivă. Nu mai era presiunea alegerilor, ar fi putut să fie o treabă bună. Dar n-a funcționat coaliția. Dacă nici noua coaliție PNL-PSD-UDMR nu merge, vă dați seama că și al doilea mandat al președintelui Iohannis nu va livra. Nu va fi un mandat de succes, asta e cât se poate de clar”, a spus Bolojan.

În viitor, acesta a arătat că urmează doi ani fără alegeri, timp în care se pot rezolva o grămadă de probleme, care pot fi rezolvate.

Aşadar, „Sigur că au apărut evenimente neprevăzute, precum pandemia. Sau creșterea prețurilor la energie, sunt probleme mondiale. Dar, chiar și așa, nu e totuna cum acționează Guvernul. Și dacă Guvernul nu face în 2022 și 2023 și ce trebuie făcut, vor fi niște ani pierduți pentru țara asta. Eu sper să facă. Chiar dacă n-am susținut această coaliție. Pentru că dacă nu fac, se pierd ani, se pierd speranțe, o altă generație va pleca în străinătate”, a mai declarat președintele CJ Bihor.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata