Apele Române anunţă începerea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor în comuna Ghimeş-Făget, judeţul Bacău

63

Cu o investiţie de 5,5 milioane de lei, Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) anunţă începerea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor în comuna Ghimeş-Făget din judeţul Bacău.

„Au început lucrările de apărare împotriva inundaţiilor în comuna Ghimeş-Făget, din judeţul Bacău. Acestea au ca scop final stabilizarea albiei şi a malurilor, atât pe râul Trotuş, cât şi pe pârâul Aldămaş, la confluenţa cu Trotuşul. Valoarea investiţiei este de 5,5 milioane de lei şi face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat de Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret – Apele Române Siret, de amenajare a râului Trotuş şi a afluenţilor săi pe tronsonul Ghimeş-Urecheşti”, se menţionează într-un comunicat al ANAR.

În această parte a ţării, reprezentanţii „Apele Române” susţin că în bazinul superior al Trotuşului se produc frecvent viituri rapide şi scurgeri de pe versanţi, iar cantităţile de precipitaţii pot depăşi în 24 de ore 150 de l/mp.

În contextul amenajărilor, lucrările efectuate în această perioadă reduc riscul inundaţiilor pentru zonele riverane prin realizarea de apărări de mal cu gabioane pentru oprirea eroziunilor de mal, praguri de fund pentru stabilizarea talvegului şi recalibrarea albiei minore pentru mărirea capacităţii de transport şi tranzitarea în siguranţă a debitelor.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata