Astăzi este finala lui David Popovici de la 200 metri liber

De Jurnalul Național Actuale Sport 272 citiri
5 min citire
Campionul mondial David Popovici s-a calificat fără emoții în finala probei de 200 metri liberi din cadrul Campioatelor Mondiale de Natație. După ce Televiziunea Română a pierdut drepturile de televizare ale curselor înotătorului român de la Fukuoka, un alt post TV va tranmiste finala în care acesta va lupta pentru aurul mondial la 200 de metri liber. Unde poate fi văzută cursa lui David Popovici.

Ce post transmite finala lui David Popovici

David Popovici este campion mondial en titre al probei de 200 de metri liber și s-a cailificat în finală cu cel mai bun timp.  El a oprit cronometrul la 1:44:70 și este marele favorit pentru câștigarea medaliei de aur. Românul va lua startul în cursă de pe culoarul patru, cel al favoritului, iar ţângă el, pe culoarul cinci, se va afla adversarul din semifinale, Luke Hobson.

Practic, finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka este programată marți, 25 iulie, de la ora 14:02 și va fi transmisă de postul Antena 1, decizie anunțată luni seară.

David Popovici a spus că apa este destul de rece și că nu înțelege de organizatorii au luat această decizie. De asemenea, el a explicat ce strategie a avut în cursa din calificări, unde nu s-a obosit prea tare.

Astfel, ”De dimineața am înotat mai încet a doua jumătate a cursei. Spre final am sprintat un pic ca să nu cumva să fiu atât tâmpit încât să nu mă calific. Apa e bună, dar e foarte rece, nu știu ce au japonezii de o fac așa, dar ajută. Publicul japonez e foarte diferit de publicul european. Parcă europenii noștri sunt mai fanatici, țipă, se mișcă mai tare, se agită”, a declart David Popovici, după calificarea în finală.

David Popovici vrea să doboare recordul la 200 metri liber

David Popovici are un obiectiv important la Fukuoka. Vrea să doboare recordul mondial la 200 metri liber, deţinut de Paul Bidermann, cu timpul de 1:42:00 înregistrat la Roma, în 2009. Cel mai bun timp al românului în această proba este 1:42:97, reușit la Campionatele Europene de la Roma, în 2022. Încă un sportiv în istorie a mai coborât sub 1 minut și 43 secunde, Este vorba despre Michael Phelps.

Astfel, ”Cred că nimeni nu are dreptul să-și dorească mai mult decât tine, nici măcar antrenorii, nici măcar părinții. Și presiune, presiune, presiune. Întotdeauna există, n-am ce să-i fac. Există, în schimb, pot să controlez ce presiune ajunge la mine și cu fiecare cursă și cu fiecare concurs, învăț s-o gestionez din ce în ce mai bine”, spunea înotătorul român.

La rândul său, ”Își dorește să se apropie mai mult de acest record mondial și la proba de 200 m și e normal. Este visul oricărui sportiv în momentul în care excelezi și devii cel mai bun lume din toate timpurile la o probă, iar la cealaltă probă ești doar campion mondial și e cineva care a înotat mai rapid decât tine”, a afirmat  Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație.

Ce performanță istorică poate obține David Popovici

David Popovici poate reuși o performanță unică în Japonia. Dacă îşi va apăra titlurile mondiale la 100 şi 200 de metri liber ar deveni primul înotător din istorie care ar reuși acest lucru.

Sportivul român deține recordul mondial în proba regină de 100 metri liber. Anul trecut, la doar 17 ani, David Popovici a oprit cronomentrul la 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu cinci sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

Sursa – playtech.ro