Atracţie internaţională pentru iubitorii sporturilor de apă

Plajele din dreptul oraşului Constanţa au fost lărgite în prima parte a programului finanţat din fonduri europene. În primul rând, au fost create lanţuri de stabilopozi pentru a slăbi din puterea furtunilor pe timpul iernii.
Amatorii de kite surfing, îi vedeţi plutind pe apă cu ajutorul unui zmeu purtat de vânt, cei care îndrăgesc windsurfingul sau chiar practicanţii de surf au transformat plaja din Constanţa într-o destinaţie internaţională a sporturilor de apă. Fotografiile postate de ei pe reţelele de socializare au ajuns în toată lumea, iar interesul turiştilor a atras de la sine investiţii pentru acest tip de vacanţă.

Andrei Damian si Ion Dumitraşcu sunt doi dintre cei mai cunoscuţi antrenori de sporturi de apă. Am stat de vorbă cu ei pentru a înţelege de ce au ales să investească în România şi ce cred ei despre litoralul românesc.

,,Sunt un tânăr care a renunțat la jobul din domeniul IT ca să pot investi timp și preocupare în acest sport. Sunt un om ca oricare altul, care, din pasiunea pentru kitesurfing, a avut un vis și a hotărât să-l transforme în realitate. Sunt kiter, am propriul spot de kite, o școală acreditată internațional și organizez excursii în locații ideale pentru practicarea acestui sport. Dintre locurile cele mai frumoase pe care le-am vizitat și unde am avut ocazia să practic acest sport aș aminti Cape Town, (Africa de Sud), Le Vauclin (Maritinca), El Gouna (Egipt), Boracay (Filipine).

Spre deosebire de Mamaia, unde plaja este supraaglomerată de turiști, plaja din Constanța oferă suficient spațiu pentru iubitorii sporturilor de apă. Este o plajă extinsă, cu deschidere largă la mare și reprezintă un loc perfect pentru practicarea acestui sport în condiții de maximă siguranță. Totodată, am o colaborare foarte bună cu plaja Zoom Beach, pe care este amplasat spotul și care este o locație excelentă pentru organizarea de evenimente, de la concerte și până la concursuri legate de sporturi nautice.

Pentru deprinderea tainelor acestui sport sunt necesare în jur de 10-15 ore de instruire alături de instructorii certificați internațional din cadrul școlii WEGO Adventures. O oră de curs costă 50 de euro. Pentru cei care doresc să învețe acest sport în cadrul excursiilor organizate de WEGO Adventures în locații din afara țării, oferim pachete pentru întregul curs, la prețul de 450-500 de euro. Orele de instruire se desfășoară, în funcție de vânt, pe parcursul mai multor zile. În cadrul școlii WEGO, elevii beneficiază de echipamentul premium al școlii.”

In prezent, WEGO Kite Spot oferă servicii de inițiere în kitesurfing, cursurile având loc la Marea Neagră. Pe perioada cursului, elevii beneficiază de echipamentele școlii. Ulterior, fiecare practicant își va achiziționa propriul echipament, căci WEGO Adventures nu oferă servicii de închiriere de echipamente. Totodată, pachetele ce conțin cazare, curs și echipament sunt oferite doar în cadrul excursiilor organizate de WEGO Adventures. WEGO Adventures a deschis prima locație IKO de la Marea Neagra destinată kitesurfingului, stand-up paddle-ului și surfingului. La WEGO Kite Spot există instructori specializați IKO (International Kiteboarding Organization) si ISA (International Surfing Association) pentru toate cele trei sporturi.

Constanța poate deveni un punct important pe harta practicanților de sporturi nautice, s-au făcut deja câțiva pași în acest sens. La WEGO Kite Spot, facem tot posibilul să punem la dispoziția practicanților absolut toate elementele necesare practicării kitesurfingului și surfingului. Când vântul și valurile sunt prielnice, aici este un adevarat festival de zmee deasupra mării, iar surferii fac spectacol. Daca nu bate vântul, stand-up paddle-ul este o variantă excelentă.

sursa vacantalamare.stirileprotv.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata