Barna, despre scrisoarea PSD: E caraghios de-a dreptul

0

Preşedintele USR, Dan Barna, a catalogat drept o „manevră” faptul că PSD a anunţat că va trimite o scrisoare partenerilor externi privind intenţia Guvernului Orban şi a forţelor politice care îl sprijină de a schimba legislaţia electorală.

„Aceasta este manevra PSD. Este găliganul care te îmbrânceşte după care ţipă că ce ai făcut, te-ai dat la el. Exact aşa este şi la PSD. Trei ani de zile au strigat de neamestecul ţărilor occidentale în România, de ce ne vorbeşte nouă Europa, ce ne vorbeşte nouă Comisia de la Veneţia, ce ne interesează pe noi raportul GRECO? Suntem o ţară independentă, valorile noastre naţionale… Ştiţi discursul PSD, de la Cătălin Rădulescu la Liviu Dragnea, toţi au avut acel discurs. Brusc, acum au descoperit valoarea şi valenţele extraordinare ale relaţiilor internaţionale. Nu ai cum să nu râzi. E caraghios de-a dreptul”, a spus, marţi, Barna la Digi 24.

El a făcut referire şi la declaraţia lui Marcel Ciolacu potrivit căreia nu ar trebui subestimată capacitatea PSD de a purta negocieri şi de a crea o nouă majoritate.

„Nu aş privi declaraţia aceasta a domnului Ciolacu dincolo de un spirit de glumiţă, pentru că exact capacitatea PSD de a crea majoritate i-a făcută să piardă guvernarea prin moţiune de cenzură nu demult, adică nu suntem într-o altă ţară, într-o altă vreme, suntem exact în vremea în care acum câteva săptămâni PSD a pierdut guvernarea României, deşi au intrat în Parlament cu o majoritate confortabilă tocmai pentru că şi-au pierdut propria majoritate. Ameninţarea aceasta că brusc vor renaşte precum pasărea Phoenix nu este tocmai credibilă în acest moment, poate peste 10-20 de ani, când se vor reforma”, a apreciat liderul USR.

Dan Barna a mai afirmat că alegerile anticipate sunt dificil de realizat, dar nu imposibil.

„Este dificil, dar nu imposibil. Dacă există hotărâre şi voinţă politică, acord politic, se vor atinge. Despre…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata