Băsescu: Nu demisionez din Parlamentul European.

Fostul președinte Traian Băsescu transmite că nu va demisiona din Parlamentul European, pentru că a fost ales după anunțul CNSAS. Băsescu precizează că își va căuta un apartament în care să se mute, după ce RAAPPS i-a transmis că trebuie să elibereze vila de protocol în 60 de zile. Despre starea sa de sănătate, fostul președinte a afirmat că a avut „o pneumonie netratată”.

„Reușesc să fiu zglobiu. Mă mișc, e foarte bine. Am avut o pneumonie netratată la vreme și recomandarea medicilor este ca cel puțin până în data de 10 să evit orice aglomerație ca să nu așeze peste tratamentul care s-a făcut un covid. Recomandarea, printre altele, a fost să nu merg în aerporturi, în avioane, să port mască tot timpul”, a afirmat Traian Băsescu, conform Mediafax.

De asemenea, fostul președinte susţine că a urmat un tratament de șapte zile la Spitalul Militar, după care a fost transferat la Bruxelles. „Eu în Bruxelles nu am vrut să merg la spital, dar am avut un puseu de tensiune, de la o boală de plămâni. Diagnosticul de la Bruxelles e de pneumonie netratată la vreme”.

Întrebat dacă va demisiona din Parlamentul European după decizia definitivă de colaborare cu securitatea, Băsescu a răspuns: „Nu cred că am de ce (să demisionez- n.r.), pentru că eu am fost ales cu anunțul CNSAS-ului făcut. Deci nu a fost un lucru pe care cei care m-au ales l-au aflat după alegere”.

Acesta respinge ideea conform căreia a colaborat cu Securitatea ca poliție politică.

„N-am ascuns deloc (colaborarea cu Securitatea – n.r.). Și acum sunt convins că nu există nici o frază care să implice declarații politice sau atitudini politice. Nu există nici măcar o singură frază”, spune fostul președinte.

În plus, Băsescu a mai adăugat că s-a gândit la un apartament de trei camere, că își dorește să nu fie izolat de lume și să aibă acces la metrou și la piață.

„Să nu fie izolat de lume, că suntem oameni de 70 de ani, să avem magazine în apropiere, o stație de metrou”, a precizat Băsescu.

Întrebat cum se descurcă fără pază de la SPP, Traian Băsescu a răspuns: „Ți se pare că nu mă descurc, că nu pot merge singur?”

Fostul președinte a mai afirmat că merge la bancă, pentru că are banii investiți în tituluri de stat.

„Mă duc până la bancă, pentru că aceste titluri de stat vor trebui să fie vândute dacă vom ajunge să cumpărăm un apartament. Încep să mă uit, pe ici pe colo, după un apartament. La prețul pieței, un apartament cu trei camere ne-am dori, așa am stabilit, că trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriașe care vin la încălzire și electricitate”, a încheiat Băsescu.

Sursa: digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata