Beneficiile catinei pentru organism

Catina, care mai poarta si numele de ginseng romanesc contin o cantitate imensa de vitamica C, mult peste citrice sau macese si poate fi cu success considerata cel mai bun vaccin contre gripelor si racelilor sau un elixir al sanatatii.

  Catina mai contine si vitamina A, B, E, K,complexul de vitamin B, fosfor, potasiu, magneziu si fier, betacaroten , dar si aminoacizi si acizi grasi esentiali. De asemenea, catina se afla printre putinele plante care continue serotenina, hormonul fericirii.

  Catina se consuma fie in stare naturala, fie combinata cu  miere, acesta fiind si modul in care se pastreaza cel mai bine, dar catina poate fi treansformata si in ulei, sirop sau dulceata.

  Cea mai potrivita perioada de a incepe o cura cu catina este la inceputul perioadelor reci din timpul anului sau la inceputul primaverii, astfel incat sa poata si completata carenta de vitamine.

     Exista foarte multe beneficii pe care catina le aduce organismului, iar dintre acestea, trebuie specificate:

  • Imbunatatirea sistemului imunitar: catina este ideala pentru a intari sistemul imunitar si pentru a oferi organismului posibilitatea de a rezista in fata virusilor
  • Prevenirea imbatranirii: substantele antioxidante pe care le contine catina au beneficii pentru piele, unghii si par
  • Reducerea colesterolului din sange: inima este protejata, caci datorita catinei sunt curatate vasele de sange, prevenind complicatii
  • Prevenirea bolilor grave, precum cancerul: organismul nostru este protejat de factorii externi, datorita antioxidantilor pe care ii contine catina.
  • Tratarea afectiunilor gastrice : catina are efecte antiinflamatoare si regeneratoare

Asadar, catina este ideala pentru a fi consumata zilnic, atat de copii, cat si de catre adulti, insa nu trebuie depasita o anumita doza sau trebuie cerut sfatul medicului daca cel care o consuma sufera de boli grave.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata