Bjorn Ulvaeus susţine protestele Black Lives Matter

Fost component al trupei ABBA, Bjorn Ulvaeus, a spus ”Lumea e plină de idioţi”,  condamnându-i pe cei care critică mişcarea Black Lives Matter şi exprimându-şi sprijinul pentru protestele globale împotriva rasismului şi brutalităţii poliţiei, informează Reuters.

”Solidaritatea pe care o putem vedea acum pe străzile oraşelor din diferite regiuni ale globului ar trebui să ne facă să ne simţim plini de speranţă”, a spus muzicianul într-o declaraţie video înregistrată cu telefonul şi trimisă Reuters.

Pe 25 mai, moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american, a declanşat demonstraţii în diferite regiuni ale globului împotriva felului în care sunt tratate minorităţile etnice de către poliţie. Un poliţist caucazian a stat cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute în timp ce-l încătuşa.

Actual, muzicianul Bjorn Ulvaeus care şi-a petrecut ultimele săptămâni de izolare din cauza pandemiei de coronavirus în Suedia, ţara de origine, i-a criticat pe cei cărora le lipseşte ”imaginaţia sau voinţa de a se pune în locul unei femei sau bărbat de culoare”, adăugând că astfel de persoane, în opinia sa, sunt o minoritate.

Ulvaeus a comparat protestele Black Lives Matter cu mişcarea #MeToo împotriva hărţuirii sexuale, menţionând că amândouă ”au drept scop tratarea celui de lângă tine ca pe un egal”.

”Îmi văd nepoţii crescând fără să fie atinşi în niciun fel de otrava fascismului şi cred că vor rămâne aşa în continuare”, a adăugat acesta.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata