BNR va lansa o monedă din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Theodor Pallady

231

Din data de 4 mai 2021, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Theodor Pallady, potrivit unui comunicat al băncii centrale, remis luni AGERPRES.

Astfel, aversul monedei redă un detaliu al Muzeului „Theodor Pallady” din Bucureşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei prezintă portretul şi numele pictorului Theodor Pallady şi anii între care a trăit acesta „1871-1956”. Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare.

În conformitatea BNR, monedele din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Theodor Pallady au putere circulatorie pe teritoriul României.

Din punct de vedere teritorial, lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Theodor Pallady se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata