Brașov: Se introduce o linie directă de autobuz de la gară până la gondola din Poiana Brașov

De Jurnalul Național Auto Călătorii Companii 172 citiri
3 min citire
Autoritățile din Brașov au decis să introducă un autobuz direct între gară și Poiana Brașov, pentru a încuraja cât mai mulți turiști să lase mașina acasă și să vină cu trenul până la Brașov, și apoi să ia autobuzul până în stațiunea de schi.
Astfel, Primăria Brașov spune că programul liniei 100 este corelat cu programul CFR al “Trenurilor Zăpezii”. Biletul costă 6 lei. De bază pentru a ajunge în Poiana Brașov este linia de autobuz 20 care pleacă din centru, de la Livada Poștei, la intervale de 20 de minute. Linia 100 a circulat pentru scurt timp și anii trecuți.
 
Rutier, plecările din Gara Brașov pentru autobuzul 100;

8:55; 9:45; 10:25; 10:40; 12:00; 15:10; 15:40; 16:00; 16:40
În opinia primăriei Braşov, „Una dintre soluțiile cu care venim pentru a-i ajuta pe turiști, dar și pe brașoveni, să respire ușurați când vin să se bucure de timpul liber în Poiană, este să facem transportul public atractiv, de altfel, singura și cea mai eficientă soluție pe care o avem la îndemână.

De ce ai sta blocat în mașina ore întregi când ai putea să iei trenul și autobuzul, fără să-ți mai bați capul?

De aceea, Primăria Brașov introduce Linia 100 RATBV, o linie care leagă Gara Brașov de Poiana Brașov (la gondolă), cu o stație intermediară la Camera de Comerț. Programul acestei linii este corelat cu programul CFR al “Trenurilor Zăpezii”, iar prețul unui bilet este de 6 lei, putând fi achiziționat de la chioșcurile de bilete sau cu ajutorul aplicației 24pay.”

 CFR Călători a dat un comunicat pe tema acestei linii de autobuz

„Iubitorii sporturilor de iarnă care aleg să meargă cu Trenurile Zăpezii la Braşov vor putea folosi începând de astăzi, 18 ianuarie 2022, linia 100 de autobuz – Poiana Expres, pentru a ajunge de la gară la baza pârtiilor din Poiana Brașov.

Primăria Brașov a prelungit traseul autobuzelor de pe linia 100 până la Gara Brașov. Programul de circulaţie a autobuzelor de pe această linie este adaptat sosirilor şi plecărilor trenurilor din direcţia Bucureşti – Ploieşti, zona din care vin majoritatea turiştilor. Costul călătoriei este de 6 lei și se poate plăti atât la casele de bilete din stațiile de autobuz, cât și electronic prin aplicația 24 Pay.

Durata scurtă a călătoriei cu Trenurile Zăpezii de 2 ore, respectiv 2 ore și 20 de minute dinspre Capitală spre Brașov și invers, combinată cu oferta de transport cu autobuzul reprezintă o alternativă rapidă și verde la traficul aglomerat de pe Valea Prahovei. Noua linie de autobuz facilitează, de asemenea, sosirea rapidă și gata de distracție pe cele mai bune pârtii din Poiana Brașov”, se arată într-un comunicat al CFR Braşov.