Cangurii pot învăţa să comunice cu oamenii

91

Cercetările au concluzionat că toţi cangurii pot învăţa să comunice cu oamenii într-un mod similar câinilor domestici, folosindu-şi privirea pentru a ”indica” şi a cere ajutorul, este concluzia unui studiu publicat miercuri de cercetători, potrivit Reuters.

Astfel, în cadrul studiului, a fost analizat comportamentul a 11 canguri aflaţi în captivitate, dar care nu au fost domesticiţi. Zece dintre cei 11 marsupiali i-au fixat cu privirea pe cercetători atunci când nu reuşeau să deschidă o cutie cu mâncare, potrivit studiului. Nouă dintre aceştia au privit alternativ la oameni şi la recipientul cu mâncare, ca modalitate de a indica sau a gesticula către obiect.

”Am interpretat acest lucru ca o formă deliberată de comunicare, o cerere de ajutor”, a precizat Alan McElligott, cercetătorul irlandez care a condus studiul, într-o declaraţie telefonică pentru Reuters din Hong Kong.

”Nu ne aşteptam ca o specie sălbatică să se comporte asemenea acestor exemplare şi de aceea este un fapt surprinzător”, a mai spus acesta.

Aşadar, concluziile studiului contestă noţiunea potrivit căreia doar animale domestice precum câinii, caii sau caprele pot comunica cu oamenii şi sugerează că mult mai multe animale ar putea deprinde modalitatea de transmitere a informaţiilor către oameni, mai precizează cercetarea.

”Am crezut anterior că doar animalele domestice încearcă să ceară ajutorul atunci când au o problemă. Dar şi cangurii fac acest lucru”, a conchis Alexandra Green, de la Universitatea din Sydney, una dintre cercetătoarele participante la studiu.

”Cel mai probabil este vorba despre un comportament învăţat atunci când mediul este propice”, a adăugat aceasta.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata