Care este desertul care nu îngrașă. Este extrem de gustos și nu are zahăr?

De Jurnalul Național Actuale Familie și relații 102 citiri
4 min citire
 

Tuturor ne place dulcele, dar este greu să găsești un desert care nu îngrașă sau care nu are zahăr. Renunțarea la zahăr nu este ușoară, dar este necesară pentru sănătatea noastră. Dar cel mai bun desert este unul făcut în casă cu puțin efort și cu un gust delicos.

Dulciurile din comerț, otravă pentru organism

Printre lista alimentelor interzise există unul pe care trebuie să-l elimini cât mai curând posibil din cămara ta. Toate dulciurile din comerț ar fi mai bine să ajungă la gunoi sau să rămână direct în supermarket dacă vrei să ai grijă de tine.

 

Dulciurile de la patiserii și brutării trebuie să primească o mențiune specială.

Chiar dacă conțin cantități mari de zahăr, trebuie să ții cont că nu conțin atât de multe elemente negative ca cele industriale. Deci, dacă într-un moment dat vrei să îți satisfaci o plăcere, caută acea brutărie cu cuptor de lemn, acea patiserie artizanală și răsfață-te.

Dacă într-adevăr vrei să mănânci ceva dulce, cea mai bună opțiune pentru a scăpa de dorința aceasta este să îți faci chiar la tine acasă ceva.

Ne întoarcem la acele vremuri în care mâncarea era preparată integral acasă, până și pâinea, în funcție de locul în care am crescut și de priceperea fiecăruia, chiar și acest aliment de bază putea fi preparat acasă.

Dulciurile din comerț sunt cele de care toți specialiștii îți spun să te ferești dacă vrei să ai un stil de viață sănătos.

Pentru a le evita și pentru a ne îngriji sănătatea și a familiei noastre, trebuie să găsim puțin timp și un strop de răbdare pentru a face deserturi acasă, fără E-uri, coloranți și conservanți.

Ce deserturi poți face acasă fără zahăr

Rețelele sociale au devenit locul în care găsim rețete care ne pot scoate din multe încurcături. De exemplu, niște brioșe fără zahăr, delicioase și pe care le poți adapta după bunul plac.

Rețeta se bazează pe ingrediente pe care probabil le ai acasă. Pentru a face aceste brioșe, ai nevoie de 120 de grame de cartofi dulci gătiți, în aproximativ 8 minute la cuptorul cu microunde sunt gata.

Curăță cartoful dulce și pune-l pe un farfurie. Adaugă 80 de grame de făină de hrișcă, aproximativ 30 sau 40 de grame de lapte praf, un ou și trei albușuri și un strop de ulei de măsline.

Pentru a le face un pic mai asemănătoare cu cele convenționale, poți adăuga puțină coajă de lămâie și un pliculeț de praf de copt. Vor fi mai mari și vor avea acea aromă de lămâie irezistibilă. Poți adăuga și stafide, dacă vrei să fie mai dulci.

Dacă îți place ciocolata, poți adăuga ciocolată neagră pentru a fi mai sănătoase. Le lași să se coacă câteva minute în cuptor într-o tavă de brioșe și asta e tot.

Sursa – playtech.ro