Care este fructul care te ajută să dormi mai repede și mai ușor?

De Jurnalul Național Actuale Lifestyle 217 citiri
4 min citire
 

Mulți oameni au probleme cu somnul și vor să găsească un remediu natural pentru această problemă, evitând excesul de medicamente. Astfel, există un fruct considerat somnifer natural, care te ajută să ai un somn odihnitor și să nu te mai trezești pe timpul nopții. Este delicios și face minuni pentru sănătate!

Fructul considerat somnifer natural

Există un fruct considerat un somnifer natural. Datorită proprietăților sale, ajută persoanele care au probleme cu somnul să îl regleze în doar câteva zile. Consumul regulat îți va schimba complet programul de odihnă și vei da uitării orice dereglare.

Acest fruct, care se găsește în toate magazinele, este bogat în serotonină, un hormon care a fost legat de reglarea somnului. Îți dă o mare energie pe parcursul întregii zile, ar seara te ajută să te pui la somn relaxat, să adormi repede și să nu te mai trezești pe timpul nopții.

Mai multe studii au dovedit avantajele acestui, iar un experiment din 2011 a demonstrat că este suficient să mănânci doar două astfel de fructe cu o oră înainte de culcare, timp de o lună, după care vei dormi mai mult și mai bine.

Ei bine, află că este vorba despre kiwi, despre care Lauren Manaker, un dietetician celebru și autorul cărții „The First-Time Mom’s Pregnancy Cookbook spune că este cea mai bună alegere pentru combaterea insomniei.

În opinia sa, „Mănânc kiwi ca o gustare înainte de culcare. Atunci când dorm bine, pofta de cofeină scade a doua zi, un câștig dublu!”, a spus dieteticianul.

La ce ajută cel mai bun fruct

În contextul beneficiilor, Kiwi-ul este bogat în vitamina C, fapt care îl face un excelent stimulent al sistemului imunitar. O singură porție de kiwi asigură aproximativ de două ori mai multă vitamina C decât o portocală. Consumul regulat de kiwi poate ajuta la reducerea riscului de răceli și infecții, precum și la accelerarea vindecării rănilor. De asemenea, vitamina C are un puternic efect antioxidant, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Un alt beneficiu remarcabil al kiwi-ului este conținutul ridicat de fibre. O singură porție de kiwi furnizează aproximativ 20% din doza zilnică recomandată de fibre alimentare. Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea sistemului digestiv, deoarece ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și la prevenirea constipației.

Mai mult, acestea contribuie la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului și la reglarea glicemiei, ceea ce poate fi benefic în prevenirea diabetului de tip 2.

Mai conține compuși precum luteina, zeaxantina și flavonoide, care sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a proteja vederea. Acești antioxidanți pot ajuta la prevenirea bolilor oculare, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă și cataracta.

Un alt aspect important este că acest fruct are un conținut scăzut de calorii, dar este bogat în nutrienți. O porție de kiwi conține aproximativ 60 de calorii și este o sursă bună de vitamina E, vitamina K, potasiu și fibre. Astfel, este o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și mențină greutatea sau să slăbească.

Sursa – playtech.ro