Care este obiectul găsit, la 2 km distanță de locul exploziilor de la Crevedia?

De Jurnalul Național Actuale Utile 203 citiri
4 min citire
 

Exploziile devastatoare de la stația GPL din Crevedia continuă să lase urme adânci în zonă. În ciuda trecerii a trei zile de la tragedie, semnele dezastrelor s-au răspândit pe distanțe impresionante.

Astfel că, proprietarii unui câmp de floarea soarelui au tras un semnal de alarmă privind un obiect de mari dimensiuni, pe care l-au găsit pe câmp, ca urmare a tragediei. Ce reprezintă și cum poate schimba cursul anchetei apariția lui?

Localnicii din Crevedia, speriați de noua descoperire

După ce au fost anunțată de niște localnici, proprietari ai unui câmp de floarea soarelui situat la aproximativ 2 km distanță de stația GPL unde s-a produs tragedia, echipa „Observator” a ajuns la fața locului, acolo unde a găsit o bucată uriașă dintr-o cisternă.

Cel mai probabil, aceasta a făcut parte din cisternele existente la stația GPL în momentul tragediei, fiind aruncată de suflul puternic al exploziilor. Acest lucru este confirmat și de proprietarii terenului, care au menționat că această bucată mare din cisternă nu se afla în acea zonă înainte de explozii, determinând astfel forța devastatoare a exploziei.

„Am aflat de această bucată uriașă de cisternă chiar de la proprietarii acestui câmp de floarea soarelui. Spuneau că nu era aici până sâmbătă”, a relatat un jurnalist de la „Observator”.

Primele informații arată că bucata de cisternă găsită reprezintă aproximativ trei sferturi din întregul container și se afla la o distanță considerabilă de locul exploziilor inițiale. De asemenea, o altă bucată din cisternă a fost identificată în apropierea curții unui localnic, într-o direcție diagonal opusă de locul primei descoperiri.
Descoperirea acestor fragmente de cisternă pot fi privite ca dovezi concludente ale puterii exploziilor și a impactului devastator pe care l-au avut asupra infrastructurii și mediului înconjurător.

În prezent, există trei anchete în curs de desfășurare, toate având scopul de a determina vinovații și pentru a identifica erorile care au dus la această tragedie de proporții. Exploziile de la stația GPL din Crevedia au avut un impact profund asupra comunității, trăgând un semnal de alarmă vizavi de siguranța cetățenilor și de modul în care funcționează și alte stații GPL din țară.

Explicația proprietarului stației GPL care a explodat

De asemenea, la două zile distanță după producerea exploziilor, firma FLAGAS. SRL, cea deținută de Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, a transmis un comunicat prin care își exprimă regretele pentru cele întâmplate, cât și preocuparea față de victimele tragediei.

În final, reprezentanții firmei au menționat că vor comunica rar în acest sens, subliniind că această decizie a fost luată din respect pentru familiile victimelor.

Aşadar, ”Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății FLAGAS SRL ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident.

La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori ai acesteia, căutăm sa identificăm cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților, și care să completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare.

Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina.

În contextul dat și din respectul datorat îndeosebi celor direct afectați de această nenorocire, comunicările noastre vor fi rare și reținute, inclusiv procedurile penale deja inițiate impunându-ne, chiar dacă astăzi nu la nivel formal, o astfel de conduită”.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,